Veksten i antall daglige brukere gikk opp tyve prosent og nådde «all-time highs» i første hele uke med Elon Musk som eier av Twitter.

Siden Musks dramatiske overtagelse av Twitter har veksten i antall daglige brukere (monetizable daily user, mDAU) økt mer enn tyve prosent, mens «Twitters største marked, USA, vokser enda raskere» ifølge et internt dokument til Twitters salgsteam mandag, som The Verge har fått snusen i. 

Twitter har lagt til mer enn 15 millioner mDAUer og «passert kvart milliard-grensen» siden slutten av annet kvartal da de sluttet å rapportere som offentlig selskap.

Hvis tallene måles på samme måte som da Twitter rapporterte som offentlig selskap, bekrefter de at tjenesten ikke har opplevet noen brukerflukt etter at Musk overtok. Musk twitret søndag at etter at hans avtale om å kjøpe Twitter ble annonsert, «har brukertallene økt betydelig rundt om i verden». Twitter rapporterte sist 237,8 millioner mDAU og en årlig vekst på 16,6 prosent for annet kvartal.

Twitter opplever med andre ord ikke den brukerflukten som er blitt spådd, men flere store annonsører svikter. Fredag ​​sa Musk i en tweet at selskapet har sett «et massivt fall i inntekter» på grunn av «aktivistgrupper som presser annonsører».

Musks utrenskninger i Twitters ledelse, blant andre reklamesjefen, kan ha skapt usikkerhet om hvem annonsørene skal forholde seg til. 25 prosent av organisasjonen ble berørt av Musks masseoppsigelser på fredag.

 

 

Synes du verden går av hengslene?
Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot?
Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.