Elbilprodusenten Tesla fortsetter den blytunge avslutningen på året.

Tesla-aksjen har falt i over en uke, og bilprodusenten er bare dager unna det som kan bli selskapets verste måned, kvartal og år på børsen, skriver E24.

Så langt i desember har aksjen rast 43 prosent, tidligere har aksjen sett fall på 25 prosent i løpet av en måned. For kvartalet er aksjen ned 58 prosent, mens forrige bunnotering var i andre kvartal i år, hvor aksjen falt 38 prosent, ifølge CNBC.

Tesla har dermed også passert Facebook-eier Meta i å være aksjen som går dårligst blant de største tek-selskapene i 2022.

Elbilprodusenten var verdt 388 milliarder dollar da handelen stengte lille julaften. Etter tirsdagens handel er selskapets markedsverdi barbert til 341,8 milliarder dollar.

Elon Musk skrev følgende på Twitter en snau halvtime etter at børsen stengte:

Men også det amerikanske flyselskapet Southwest Airlines er blant aksjene som får hard medfart på børsen tirsdag.

Julehelgen har vært et aldri så lite mareritt for amerikanske flyselskaper og flypassasjerer, på grunn av den kraftige vinterstormen som har ført til flere tusen forsinkelser, og verst har det gått for Southwest.

– Vi erkjenner at vi kommer til kort og beklager på det sterkeste, skriver selskapet i en uttalelse.

Southwest-aksjen falt 5,94 prosent.

Det siste året har vært tungt for aksjemarkedene, og S&P 500-indeksen må klatre rundt 24 prosent den siste uken for å komme tilbake på nivået ved inngangen til 2022, Dow Jones-indeksen må klatre 9,4 prosent på fire dager, mens Nasdaq-indeksen må klatre hele 49 prosent for å unngå fall for året.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp De helliges leir!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.