Handelen med Twitter-aksjen er midlertidig stanset på børsen i USA. Flere kilder opplyser at Elon Musk har tilbudt seg å kjøpe Twitter for den avtalte prisen fra april på 54,20 dollar per aksje.

Ifølge Bloomberg skal Musk godkjent det opprinnelige budet fra april. Kildene til Bloomberg er ikke navngitte. Også New York Times har skrevet om saken, og de oppgir at to personer kjent med forslaget som ikke var autorisert til å uttale seg offentlig er kildene deres.

Det kan bety en slutt på den juridiske striden mellom Musk og medieselskapet, skriver NTB.

Opplysningene er ikke bekreftet av åpne kilder. Twitter-aksjen steg nesten 13 prosent i New York før børsen stanset handelen med selskapet.

Musk inngikk i vår en avtale om å kjøpe selskapet for 54,20 dollar per aksje. Men i sommer trakk han seg fra avtalen som til sammen var verdt 44 milliarder dollar, og som alt er godkjent av aksjonærene.

Partene har siden vært i strid og saksøkt hverandre. Rettssaken der Twitter forsøker å tvinge Musk til å kjøpe selskapet skulle starte 17. oktober.

Musk trakk seg fra den opprinnelige avtalen fordi han mente at Twitter hadde gitt feil informasjon om omfanget av falske brukerkontoer. Slike kontoer gir ingen annonseinntekter til selskapet.

Musk legger Twitter-kjøp på is

Men de fleste juridiske eksperter mente Musk ville få problemer om å overbevise domstolen, siden situasjonen ikke var endret siden han inngikk kjøpsavtalen, skriver NTB.

Musks forslag om å godta de opprinnelige avtalevilkårene betyr at Twitter går en fremtid i møte under ledelse av en kvikksølv-aktig milliardær som har brukt måneder på å offentlig kritisere ledelsen og stille spørsmål ved verdien. Det betyr også at påstandene hans – om hvor mange av Twitters brukere som for eksempel er roboter – sannsynligvis ikke vil bli gransket i en rettssal, skriver Bloomberg.

Musks planer for selskapet er usikre. Aksjonærene stemte i september for å godkjenne den opprinnelige avtalen med Musk, som fortalte investorer før han forsøkte å trekke seg ut av avtalen at innen 2025 kunne han få selskapet til å nå 500 millioner daglige brukere og oppnå en inntekt på 13,2 milliarder dollar. skriver New York.

Hvis Musk og Twitter blir enige om at begge parter aksepterer den opprinnelige avtalen, vil det trolig ikke bli noen rettssaker. Det blir spennende å se om Musk da vil endre Twitter på en merkbar måte.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.