Milliardæren Elon Musk har planer om å redusere antall ansatte i Twitter med 75 prosent. Twitter har i dag rundt 7500 ansatte.

Musk fortalte dette til potensielle investorer i hans overtagelse av Twitter, skriver AP. Musk skal angivelig ønske at minst 12,5 milliarder av investeringen på totalt 44 milliarder dollar skal dekkes inn av eksterne investorer.

Det har vært forventet at Musk planla å kutte ned antall ansatte, men tre av fire er langt mer ekstremt enn noen i Twitter hadde forventet.

– En nedskjæring på 75 prosent vil indikere, i det minste utenfor portene, sterkere fri kontantstrøm og bedre lønnsomhet, noe som vil være attraktivt for investorer som ønsker å delta i avtalen, sier Wedbush-analytikeren Dan Ives.

Men Ives understreker at en reduksjon av ansatte ikke vil føre til at selskapets omsetning vokser.

Det spekuleres i at mange av dem som driver med moderering og sensur av Twitter, er i risikosonen. Ved å kutte ut mesteparten av sensuren, slår Musk to fluer i ett smekk: Han utvider ytringsrommet på plattformen og sparer samtidig utgifter.

AP skriver at mange frykter at et så massivt kutt vil føre til at Twitter oversvømmes av «skadelig innhold» og spam.

Allerede har eksperter, ideelle organisasjoner og til og med Twitters egne ansatte advart om at å trekke tilbake investeringer i innholdsmoderering og datasikkerhet, kan skade Twitter og dets brukere.

Med en så drastisk reduksjon som Musk kanskje planlegger, kan plattformen raskt bli overkjørt av skadelig innhold og spam – sistnevnte et problem Tesla-sjefen selv har sagt at han vil ta tak i hvis han blir eier av selskapet.

Nettopp mengden av spam og falske kontoer var årsaken til at Musk trakk seg ut av avtalen i april. Men han ombestemte seg, og nå pågår forhandlingene mellom Twitter og Musk.

En dommer i Delaware har gitt begge partene frist til 28. oktober. Hvis de ikke har kommet til enighet innen da, vil det bli en rettssak mellom partene i november.

Les også:

Elon Musk foreslår å kjøpe Twitter til opprinnelig avtalt pris

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.