Elon Musk har gjenopplivet sitt bud på Twitter til den opprinnelige prisen på 54,20 dollar pr. aksje. Årsaken sies å være at han ikke ønsker at saken skal havne i retten. Nyheten sendte aksjekursen på Twitter opp med 22 prosent.

Musk fremsatte forslaget i brevs form, skriver Bloomberg. Twitter har bekreftet at brevet er mottatt og at de har til hensikt å avslutte avtalen til avtalt pris, men de ønsket ikke å suspendere rettssaken, noe Musk krever.

Musk har prøvd å gå ut av avtalen om å kjøpe Twitter, som ble signert i april. Han hevder at Twitter har villedet ham om størrelsen på brukerbasen og utbredelsen av automatiserte kontoer, kjent som bots. Om avtalen gjennomføres, betyr det at Musks påstander neppe vil bli prøvd i en domstol.

8. mai skrev Musk i en tekstmelding at han var bekymret for makroøkonomiske forhold og verdensfreden: 

– La oss senke farten bare noen få dager. Putins tale i morgen er ekstremt viktig. Det vil ikke være fornuftig å kjøpe Twitter hvis vi er på vei inn i en tredje verdenskrig.

Musk sa formelt opp avtalen i juli, og Twitter saksøkte ham for å presse kjøpet igjennom. Rettssaken var planlagt å starte 17. oktober. Dommeren ba tirsdag begge sider komme med forslag om hvordan saken kan fortsette.

I brevet til Twitter skrev Musk at han «har til hensikt å fullføre transaksjonen som er planlagt 25. april 2022, på vilkårene og underlagt betingelsene gitt i avtalen». 

Twitters aksjonærer stemte 13. september for å akseptere tilbudet om 44 milliarder dollar for selskapet. 98,6 prosent av de avgitte stemmene var for avtalen. Musk, som eide nesten ti prosent av Twitter – mer enn 73 millioner aksjer –, stemte ikke.

To dager etter at han gjenopplivet avtalen ba Musk dommeren suspendere rettssaken. Dommeren ga Musk og Twitter frist til 28. oktober til å bli enig. Rettssaken vil bli berammet i november om så ikke skjer.

Twitter ønsker sikkerhet for at avtalen vil bli gjennomført:

– Musk forsøker å utsette rettssaken for å vinne tid til ytterligere hindringer og forsinkelser etter at argumentene hans for å si opp avtalen viser seg å være uten grunnlag.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag! Boken vil foreligge i midten av oktober.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.