Prins Alwaleed bin Talal fra Saudi-Arabia avviser Elon Musks tilbud på 54,20 dollar pr. aksje. Budet er opp 54 prosent i forhold til hvor Twitter-aksjen lå i januar da Musk i stillhet begynte å handle aksjer i selskapet. Men det er bare 14 måneder siden Twitter nådde en topp på 77 dollar.

– Jeg tror ikke at det foreslåtte tilbudet fra @elonmusk er i nærheten av den iboende verdien av @Twitter gitt vekstutsiktene, twitret Talal. Elon Musk fulgte opp med å spørre om hvor stor andel kongedømmet sitter på og deres holdning til ytringsfrihet:

Å forvente at Twitter-aksjonærene skal selge seg ut til en pris så langt fra den ganske nylig oppnådde all-time high, er kanskje vel optimistisk av Musk:

Ikke bare den saudiske prinsen finner budet for lavt. Ross Gerber i investeringsfirmaet Gerber Kawasaki avviser også budet på 54,20 dollar pr. aksje. Som seg hør og bør foregår samtalen Twitter-gigantene imellom på nettopp Twitter:

Musk sa i sitt torsdagstilbud at han vil revurdere sin posisjon som aksjonær hvis hans «beste og endelige» tilbud blir avvist. Financial Times stiller spørsmål ved hvor Musk eventuelt skal finne pengene til å kjøpe Twitter. Hans personlige formue er estimert til å overstige 200 milliarder dollar, men den er i stor grad bundet opp i Tesla-aksjer samt eierskap i SpaceX. Musk skal allerede være tungt belånt med sikkerhet i disse eierpostene.

Les også:

Elon Musk ønsker å kjøpe Twitter for 41 milliarder dollar

 


Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.