Twitter-eier Elon Musk annonserte fredag at de har opphevet utestengelsen av kontoen til Jordan Peterson.

– Den nye retningen til Twitter er ytringsfrihet innenfor lovverket, sa Musk.

Peterson ble utestengt fra Twitter tidligere i år for en kommentar om transpersonen Elliot Page, som er skuespiller, skriver Daily Wire.

Peterson skrev at han heller ville dø enn å la være å fortelle sannheten om den Oscar-nominerte skuespillerens opprinnelige kjønn.

Det første Peterson gjorde på Twitter etter at kontoen hans var gjenopprettet, var å poste et bilde av Jack Nicholson fra den ikoniske filmen «Ondskapens hotell», med teksten:

«Jeg er tilbake. Tusen takk @Elon Musk»

Peterson skrev en melding til tidligere Twitter-direktør Parag Agrawal, som Musk sparket umiddelbart etter at han tok over Twitter, hvor Peterson kritiserte Agrawal for hans utstrakte bruk av sensur og hans dømmende handlinger.

Musk og Twitter har gjenåpnet flere kontoer som har vært utestengt, men Musk skriver at det foreløpig ikke er tatt noen avgjørelse vedrørende Twitter-kontoen til Donald Trump.

Da svarer Jordan Peterson:

«Tusen takk, Elen 🙂 @elonmusk

Virkelig.

Tusen takk, sir.

Antakelig best å åpne opp Trump sin konto igjen også. La ham gjøre hva han må gjøre, og la folket bestemme. I full åpenhet. Der slike ting burde bestemmes.»

Musk beskrev i en uttalelse hvorfor han kjøpte Twitter.

«Grunnen til at jeg kjøpte Twitter, er at det er viktig for den fremtidige sivilisasjonen å ha en sammenfallende plattform på sosiale medier, hvor alle mulige meninger kan komme sammen i en sivilisert debatt uten at man tyr til vold. Slik det er nå, ser det ut til å bli en splittelse på sosiale medier, hvor ekkokammer fra ytre høyre og venstre skaper mer hat og splittelse i samfunnet.»

Musk har halvert antall ansatte i Twitter og sparket en håndfull av dem som gikk ut offentlig og kritiserte ham.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.