Stillbilde: Jordan Peterson / YouTube.

College of Psychologists of Ontario (CPO), som er den offisielle regulerings- og tilsyns­myndigheten for psykologer i Canadas folkerikeste provins, forlanger at Jordan Peterson må gjennomgå opplæring i bruk av sosiale medier.

I motsatt fall risikerer den kjente psykologen, foredrags­holderen og samfunns­debattanten at et disiplinær­organ hos myndigheten fratar ham retten til å jobbe som klinisk psykolog.

Bakgrunnen for CPOs reaksjon er at Peterson har kritisert Canadas stats­minister Justin Trudeau og videre­twitret poster av lederen for Canadas konservative parti, Pierre Poilievre, kunngjorde Peterson selv onsdag ettermiddag på Twitter.

«Jeg er blitt beskyldt for å ha skadet mennesker, selv om ingen av klagerne som inngår i denne saken var blant mine tidligere eller nåværende klienter, eller ikke engang kjente noen av klientene mine», forklarer Peterson.

Han forteller videre at et titalls personer verden rundt har sendt inn klager på uttalelser han gjennom fire år har gjort på Twitter eller hos Joe Rogan, og hevdet at synspunktene hans har skadet folk, om enn ikke klagerne selv.

– Hvis jeg ikke tar et kurs der det blir rapportert om at jeg gjør «fremskritt», fortsetter Peterson, risikerer jeg å miste retten til å jobbe som klinisk pyskolog.

Peterson fordømmer CPO for å ha truet ham, opplyser Rebel News

«Vi er nå i en situasjon i Canada under Justin Trudeau der yrkesutøvere kan få levebrødet og det offentlige omdømmet sitt svært alvorlig truet for å være enig med opposisjonen og kritisere fremstående representanter for regjeringen», skriver Peterson på Twitter.

Peterson langer ut mot det han anser som grovt maktmisbruk:

«Canadiere: Leger, advokater, psykologer og andre yrkesutøvere er nå så skremt av sine kommissær-overherrer at de er redde for å fortelle dere sannheten. Det betyr at omsorgen for deg og advokat­hjelpen din er blitt gjort farlig upålitelig», fastslår Peterson, som lover full åpenhet om saken mot ham hvis det lar seg gjøre.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.