400–500 mennesker demonstrerte onsdag utenfor kontorene til College of Psychologists of Ontario (CPO) i Toronto i protest mot at tilsyns­myndigheten for psykologer i den canadiske provinsen truer den kjente psykologen, foredrags­holderen og samfunns­debattanten Jordan Peterson med å frata ham lisensen som klinisk psykolog hvis han ikke aksepterer å gjennomgå opplæring i bruk av sosiale medier.

En hovedparole for demonstrantene var at Jordan Peterson som alle andre har rett til ytringsfrihet, rapporterer Toronto Sun, tilsynelatende det eneste mediet som dekket protesten. CPO har ikke gitt noen kommentar til demonstrasjonen, skriver den canadiske avisen.

Blant talerne under demonstrasjonen var lederen for People’s Party of Canada, som fremhevet Peterson og andre som ytringsfrihetens spydspisser:

“We are here today in support of Jordan Peterson, but also in support of all of these courageous Canadians who were silenced, sanctioned or lost their jobs because of their words, because of their convictions – psychologists, doctors, nurses, pharmacists and lawyers,” said Maxime Bernier, leader of the People’s Party of Canada. “All of these people fight for us, and we are here to defend openly, with passion and determination, our freedom to express our own opinions against these tyrants who censor us and impose on us their leftist orthodoxy.”

Lidenskapen under demonstrasjonen brakte tankene hen på frihetskonvoien i Ottawa for ett år siden, skriver Toronto Suns reporter Joe Warmington.

Andre knyttet da også den autoritære behandlingen av Peterson opp mot korona­restriksjonene: Rochagne Kilian og Mary Elizabeth O’Connor, to leger som mistet lisensen for sin motstand mot vaksinepåbud, talte også under demonstrasjonen.

Neither regret it, as both maintain it was the right thing to do, arguing they were following their oath to “do no harm” and respect people’s right to make their own determination of what medical treatment they take.

Both say they are “100%” behind Peterson, backing the principle that it’s his right as a Canadian to express any view on any topic he chooses and should not be cancelled for doing so.

Et uavhengig medlem av Ontarios lovgivende forsamling støtter også Peterson:

Independent Haldimand-Norfolk MPP Bobbi Ann Brady told The Toronto Sun “unfortunately Jordan Peterson is currently being threatened with losing his license for exercising his free speech” and while “all have right to agree or disagree with Mr. Peterson, that’s where the conversation should have ended. Nobody should be picking and choosing who can exercise freedom of speech.”

Fra Europa fikk den kjente psykologen dessuten moralsk støtte fra den tyske EU-parlamentarikeren Christine Anderson, skriver Toronto Sun.

Jordan Peterson kunngjorde selv saken som CPO har igangsatt mot ham. Han har offentliggjort all dokumentasjonen i saken via Twitter.

«Vi er nå i en situasjon i Canada under Justin Trudeau der yrkesutøvere kan få levebrødet og det offentlige omdømmet sitt svært alvorlig truet for å være enig med opposisjonen og kritisere fremstående representanter for regjeringen», kommenterte Peterson da saken mot ham ble kjent.

Jordan Peterson har varslet at han ikke aksepterer kravet fra CPO og at han har til hensikt å bekjempe det rettslig.

 

Tilsynsmyndighet for psykologer går til disiplinærsak mot Jordan Peterson

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.