Pierre Poilievre leder det konservative opposisjonspartiet i Canada. Han advarer nå mot at Canadas liberale lover om assistert selvmord ikke bør være tilgjengelig for folk som kun sliter med mentale lidelser.

Kommentarene kom i romjulen, etter at Mississauga Food Bank opplyste at folk kontaktet dem, ikke for å få mat, men for å be om hjelp til å få tilgang til assistert selvmord (MAID – medical assistance in dying.)

– Vi konservative mener at vi bør gi mental helsehjelp til mennesker for å forbedre livskvaliteten deres, og bidra til å helbrede de psykologiske sårene som rammer dem, i stedet for å gi opp, sa Poilievre ifølge Global News.

Poilievre er politikeren som er en av årsakene til at Jordan B. Peterson er i trøbbel, noe Document skrev om nylig. Peterson trues med å miste retten til å praktisere som klinisk psykolog fordi han har delt uttalelser fra lederen for det største opposisjonspartiet i Canada.

Det er som en norsk akademiker skulle risikere å miste jobben for å støtte Høyre offentlig.

Tilsynsmyndighet for psykologer går til disiplinærsak mot Jordan Peterson

Canadas konservative parti valgte med stort flertall Pierre Poilievre til ny leder i fjor høst. Han er motstander av Trudeaus vaksinetvang, han støttet truckerne og er ingen tilhenger av et grønt skifte som ødelegger oljenæringen. NTB kaller ham «en brennende populist».

– Direktøren i Mississauga Food Bank forteller at hun har folk som kommer inn i anleggene hennes og de ber ikke om mat, men om hjelp til å avslutte livet. Ikke fordi de er syke, men fordi de ikke har råd til å skaffe seg noe å spise, sier Poilievre.

I et intervju med Global News i november sa direktøren i Mississauga Food Bank at Canada befinner seg i en «nødsituasjon» på grunn av levekostnadskrisen, noe som har ført til et enormt psykologisk press på de mest berørt.

– Folk som lever på bunninntektspersentilen i samfunnet vårt snakker til oss nå om å ta sitt eget liv fordi det er blitt for vanskelig å være fattig lenger, sa Meghan Nicholls.

Poilievre mener retten til assistert selvmord har gått for langt.

– Min overbevisning er at vi bør prøve å gi folk liv som de mener er verdt å leve, i stedet for å fortelle dem at de bør gi opp livet helt.

– Livet er en dyrebar ting, og myndighetene bør samarbeide med mennesker for å gi dem et liv verdt å leve i stedet for å be dem gi opp.

Trudeau-regimet annonserte i desember at de innen mars 2023 vil akseptere at folk med mentale lidelser som eneste årsak får rett til hjelp til å avslutte livet. Flere kanadiere, både  eksperter og vanlige folk, har uttrykt sin bekymring.

Trudeau følger scriptet, og gir Putin skylden for inflasjonen.

Les også:

Justin Trudeau forvandler demokratiske Canada til en ren dystopi

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.