Kanadisk rett har nylig stadfestet Clinical Psychology Associations sanksjonering av Jordan Peterson på grunn av hans kritikk av transgender-ideologi, klimaalarmisme og kanadiske myndigheter.

– Tror du på ytringsfrihet har du vrangforestillinger

College of Psychologists of Ontario som i det siste har vist en tilbøyelighet til radikal kjønnsteori, har truet med å inndra Petersons lisens for klinisk psykologi på bakgrunn av hans aktivitet på sosiale medier. Alternativet til inndragning av lisensen har vært omskolering, at Peterson tar et «spesifisert videreutdannelses- eller avhjelpningsprogram».

Ontario Superior Court of Justice påla sist onsdag Peterson å betale 25.000 dollar til College of Psychologists. Videre forsterket retten kravet om at Peterson må gjennomgå et utdannelsesprogram for sosiale medier. 

– Ontario Court of Appeal avgjorde at College of Psychologists of Ontario kan fortsette sin forfølgelse. Hvis du tror du har ytringsfrihet i Canada har du vrangforestillinger. Jeg vil offentliggjøre alle aspekter ved dette, kommenterte Peterson.

Har kritisert myndighetene

På College of Psychologists liste over Petersons lovbrudd står blant annet retweeting av det konservative partiets leder Pierre Poilievres kritikk av statsminister Justin Trudeau, at han har uttrykt misbilligelse av en tidligere seniormedarbeider av Trudeau og at han har gitt uttrykk for motstand mot at politiet i Ottawa satte barna til Trucker Convoy-demonstranter i varetekt.

Øvrige «lovbrudd» Peterson har gjort seg skyldig i er ikke direkte relatert til kanadiske myndigheter. For eksempel kommenterte han på Joe Rogans podcast at aksept av radikal kjønnsteori indikerer et «sivilisatorisk kollaps», han har stemplet klimamodeller som upålitelige og han kritiserte Sports Illustrateds valg av en omfangsrik badedraktmodell på forsiden. Han skal også ha sagt til en som beklaget seg over at det er for mange mennesker på jordkloden, at «du er fri til å takke av når som helst».

Regulere yrket i almenhetens interesse

Dommeren vurderte Petersons uttalelser i sammenheng med «Clinical Psychology Associations mandat til å regulere yrket i almenhetens interesse».

Canadian Constitution Foundation argumenterte til forsvar for Peterson:

– Profesjonelle har privatliv og myndighetene skal ikke straffe adferd utenfor tjenesten som ikke har klar forbindelse med profesjonen. Vi er skuffet over dommen som vi tror kan ha en avskrekkende effekt på folk i andre lovregulerte yrker som leger, advokater, lærere og revisorer.

Toronto Sun skriver at Peterson er villig til å forfølge saken helt til høyesterett.

Jordan Peterson kjemper for psykolog­lisensen i retten

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.