Jordan Peterson luftet ideer om å starte et ikke-elitistisk alternativ til World Economic Forum under en sending hos «podcast-kongen» The Joe Rogan Experience.

Peterson vil samle et konsortium i oktober/november i London som en slags konkurrent til WEF. Denne gruppen vil diskutere spørsmål knyttet til global filosofi og politikk. Den første konferansen vil kun være for inviterte, men den vil allikevel være offentlig. Peterson sier at hvis det lykkes vil han utvide arrangementet hvert år.

Alternativ til apokalypsen

Noen av ideene har til formål å gi «alternative visjoner av fremtiden» – det vil si alternativer til de apokalyptiske fortellinger som fremmes av WEF og andre globalistisk orienterte organisasjoner.

Spørsmål som tenkes drøftet er for eksempel hvordan man kan produsere energi og ressurser til lavest mulig pris så hurtig som mulig til størst mulig antall mennesker, engasjement i et «pro-menneskelig» syn på forvaltningen av jordkloden, «oppmuntre til opprettholdelse av langvarige, monogame barneorienterte parforhold» og å oppdage vår historie, spesifikt i et frihetsperspektiv fremfor et maktperspektiv.

Transkjønnet «smitte» 

Peterson mener også at transkjønnet «smitte» er skadelig for barn og at det WEF påtvinger verden er ødeleggende for oss alle.

– Jeg har prøvd å forstå hvilke ideer som driver dette globalistiske utopiske tyranniet som utvikler seg ovenfra og ned, og jeg tror det – i det minste delvis som jeg allerede har beskrevet – er drevet av et religiøst perspektiv spesielt på industrikulturen, som ignorerer de positive sidene og kun fokuserer på det negative – som en tyrannisk far som voldtar og plyndrer alt som står i veien. Det er en utrolig farlig og ensidig måte å tenke på.

Globalist-fascisme

Peterson kritiserte de «progressive» elitene som på fascistisk vis kommer med antydninger om befolkningskontroll og fremmer en politikk som gjør mat og energi dyrt for verdens fattige.

– Jeg har hatt en følelse av krig i det siste, jeg vil si at det er krig fordi det jeg sist observerte i Europa, er at de globalistiske utopistene er villig å ofre de fattige for planetens skyld ved å skru energiprisene opp gjennom taket. Det betyr at folk dør.

Sendes til omskolering

Peterson har tidligere opponert mot autoritære venstreorienterte politikere. En av dem er WEF-gjengangeren Justin Trudeau. Peterson er også i konflikt med bransjeorganisasjonen College of Psychologists of Ontario som ønsker å sende ham til omskolering i kommunikasjon på sosiale medier, spesifikt Twitter hvor han skal ha uttrykt seg i støtende ordelag. Uten omskolering truer de med å frata ham lisensen på utøvelse av klinisk psykologi. 

Peterson har gjort det klart at han ikke har til hensikt å underkaste seg bransjeorganisasjonens krav.

Videoen med Jordan Peterson på The Joe Rogan Experience ble under skrivningen av denne artikkelen gjort utilgjengelig av opphavsrettslige grunner. Om den er blitt/blir frigitt vil du finne den her. Hele episoden på tre timer skal visstnok være å finne på Spotify.

Canadiere demonstrerte for Jordan Petersons ytringsfrihet

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.