Freedom Convoy-organisatoren Tamara Lich – «gnisten som tente bålet» – sitter igjen fengslet etter at en dommer avslo hennes begjæring om løslatelse mot kausjon. 

Tamara Lich er en torn i øyet på Trudeau. Hun var en av de mest fremtredende stemmene bak fremveksten av Freedom Convoy i 2022. Hun har også tidligere utmerket seg ved å stå bak den kanadiske varianten av Gule vester i 2019.

Lich er på grunn av sin rolle i den massive protesten som sist vinter blokkerte Ottawa sentrum i mer enn tre uker, anklaget for hærverk og hindring av politiets arbeide. Hun ble innvilget kausjon på betingelse av at hun ikke skulle bruke sosiale medier samt at hun forlot Ottawa innen 24 timer og provinsen Ontario innen 72 timer. Hun skulle heller ikke ha kontakt med andre ledere av Freedom Convoy med mindre det var advokat til stede.

Da Trudeau erklærte unntakstilstand og aktiverte nødlovene, ble Lich arrestert 17. februar. Hun ble innvilget kausjon da aksjonene mot Freedom Convoy opphørte. 

Hun er nu anklaget for å ha brutt kausjonsvilkårene. Dommeren sa at å la henne gå fri ville undergrave offentlighetens tillit til rettssystemet – men kanadiske domstoler har rykte på seg for å være forståelsesfull overfor Trudeaus regime.

Tilhengere av Lich samlet seg utenfor tinghuset hvor de viftet med kanadiske flagg. Flere av hennes støttespillere var tilstede i rettssalen da avgjørelsen ble kunngjort. En kvinne gråt åpenlyst da hun ble nektet kausjon.

Forfølgelsen av Tamara er baseret på spinkelt grunnlag. Under en galla i Toronto hvor hennes advokat også deltok, vekslet hun noen ord med en annen Freedom Convoy-leder, Tom Marazzo. I Trudeaus Canada kan det kausjoneres for terrorister, men ikke aktivister.

Trudeaus maktglade ledelse truer hans politiske karriere. Ferske rapporter forteller at kanadierne mener nasjonen beveger seg i feil retning. I en undersøkelse rangerer kanadierne Trudeau som tidenes dårligste statsminister.

Tamara Lich som er mor og bestemor med indianske røtter, vil forbli fengslet i påvente av rettssaken som er begjært 14. juli.

Les også gode nyheter her:

Canada: Trudeau-utfordrer vil utelukke WEF-ministre

 

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.