Høyesterett gjorde tirsdag om avgjørelsen om å nekte Tamara Lich kausjon og sendte «Freedom Convoy»-lederen hjem til familien sin.

Tamara Lich er nok en gang løslatt mot kausjon etter at en høyesterettsdommer igår ettermiddag opphevet en lavere rettsinstans’ fengslingskjennelse og sendte «Freedom Convoy»-lederen hjem til Alberta.

Lich (49) vinket til støttespillerne i rettssalen da hun signerte løslatelsesordren som inneholder mange av de samme betingelsene som forrige gang, men denne gang med mer oppklarende språk.

– Ta av lenkene, instruerte høyesterettsdommer Andrew Goodman etter å ha kunngjort at Lich ville bli løslatt.

Dommeren ba Lich overholde vilkårene som inkluderer en streng ordre om ikke å kommunisere med andre anklagede Freedom Convoy-ledere.

Denne betingelsen tillater unntak «i nærvær av forsvarer eller advokat».

Dette er annen gang høyesterett har beordret Lich løslatt. Første gang skjedde det 7. mars etter at en lavere rettsinstans hadde nektet henne kausjon etter første arrestasjon 17. februar.

Lich ble arrestert på nytt for å ha brutt kausjonsvilkårene under et gallaarrangement hvor hun poserte på et gruppebilde med Tom Marazzo, en annen konvoi-arrangør. 

Goodman fant at bruddet på kausjonsvilkårene var for spinkelt til å holde Lich i fengsel:

– De spørsmålene kan undersøkes når saken kommer opp for retten snarere enn i kausjonsfasen.

Lich har tilbragt til sammen 49 dager i varetekt siden første anholdelse. Goodman var enig i forsvarernes argument om at Lich «som formodentlig uskyldig» har sittet mere tid i varetektsfengsel enn hun sannsynligvis vil bli dømt til når rettssaken kommer opp.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.