Den canadiske journalisten David Menzies, som jobber for Rebel News, ble arrestert etter å ha stilt spørsmål om Iran til visestatsminister Chrystia Freeland, skriver Rebel News på sine nettsider. Menzies fikk høre fra politiet at han overfalt Freeland da han fulgte etter henne på mandag i Toronto.

«Velkommen til Blackfaces (Justin Trudeaus) Canada», sa Menzies før han ble ført av gårde av politiet. «Dette er hva de gjør med journalister (…) Jeg kom hit for å gjøre jobben min, og nå er jeg satt i håndjern.»

Chrystia Freeland, som selv er forhenværende journalist, har tidligere forsvart en fri og uavhengig presse som en hjørnesten i demokratier. I en tale i februar i fjor, under en gallamiddag for canadiske journalister, sa hun blant annet:

«En fri presse er ikke noe vi skal ta for gitt. Og vi må aldri glemme at en virkelig fri presse alltid møter motstand. (…) En fri presse er alltid ukomfortabel. Det finnes ikke en politiker i Canada – i hvert fall ikke en smart en – som ikke bekymrer seg litt når kameraene begynner å rulle.»

At denne motstanden skulle komme fra henne selv, eller i hvert fall dem som jobber med å beskytte henne for vriene spørsmål, er mer enn ironisk. Og Freeland er tydeligvis smart som blir bekymret når hun blir filmet – heldigvis fikk Menzies’ kameramann med seg hele opptrinnet.

Freeland besøkte pårørende som markerte at det er fire år siden Ukraine Internatioal Airlines Flight 752 ble skutt ned over Teheran av Irans islamske revolusjonsgarde. 55 canadiere og 30 iranere med permanent opphold i Canada ble drept.

Canada har ennå ikke erklært Den islamske revolusjonsgarden for en terroristorganisasjon. Det var dette Menzies ville spørre Freeland om, men som han ble forhindret i å gjøre da han ble avbrutt av politibetjenter.

Kaffeservering til Hamas-demonstranter

Mens pro-Hamas-demonstranter får servert kaffe av det canadiske politiet mens de sperrer veier og broer, arresteres altså journalister som ønsker å stille kritiske spørsmål. Det er ikke første gang dissidenter i det trudeauske regimet blir arrestert – Tamara Lich, som var med på å arrangere trucker-protestene i Canada for to år siden, ble arrestert i februar 2022.

Chrystia Freeland sier at arrestasjonen ikke var politisk bestemt, men vil ikke kommentere saken ytterligere. Menzies ble løslatt etter at det ble fastsslått at han ikke utgjorde noen fare for offentligheten, ifølge canadisk politi.

Videoen av Menzies som blir arrestert av politiet kan sees nedenfor.

Rebel News vil saksøke canadisk politi for å ha arrestert Menzies uten grunn, og samler inn penger til formålet: Stand With David (rebelnews.com)

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.