Journalist Avi Yemini ble urettmessig arrestert og forhindret i å utføre jobben sin, ikke en, ikke to, men hele tre ganger i løpet av de to siste årene. Først etter at Yemini fikk medhold av Høyesterett, beklager australsk politi.

Politiet i Victoria, Australia, har gjort en formidabel innsats i å hindre Rebel News-journalist Avi Yemini i å rapportere fra flere demonstrasjoner de to siste årene. Først nå som Yemini har fått medhold fra høyesterett, beklager politiet formelt for urettmessige arrestasjoner.

Den første arrestasjonen fant sted på Australias nasjonaldag i Melbourne i 2020. Yemini var ute for å rapportere fra en demonstrasjon som fant sted, da han ble arrestert og transportert bort av politet. Yemini ble arrestert «for hans sikkerhet,» ifølge politiet, som viste liten vilje til å arrestere voldelige venstreaktivister som flokket seg rundt ham.

I september samme år ble han på nytt arrestert, da han jobbet med å rapportere fra en anti-lockdown demonstrasjon. Arrestasjonen var brutal. Han ble lagt i bakken av flere politibetjenter, som ignorerte at han hadde pressekort og var der for å jobbe.

På Australias nasjonaldag i 2021 skjedde det igjen.

– Arrestasjonene var ulovlige. Det er et alvorlig angrep på ytringsfriheten og den frie pressen, sier Sky News anker Andrew Bolt.

Han er rasende over at pressens svake dekning av saken.

Bolt refser News.com.au-reporter Phoebe Loomes, som omtalte Yemini som en «beryktet høyreekstrem YouTube-personlighet,» enda det er tydelig at Yemini jobber som journalist for Rebel News. Bolt trekker fram at Loomes ikke forstår konsekvensene av at en journalist ble arrestert ved flere anledninger, ganske enkelt for å gjøre jobben sin.

– Jeg ville trodd dette var til bekymring for hver journalist, sier han.

Se intervjuet med Yemini her: Andrew Bolt UNLEASHES on Victoria Police and media over Avi Yemini 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.