Etter at Tommy Robinson ble arrestert i Leeds utenfor en rettssal hvor han filmet folk på vei inn til en stygg sex-groomingsak med 29 tiltalte, har reaksjonene vært mange og sterke. Bakgrunnen for arrestasjonen er fremdeles noe uklar, men inntrykket er at Tommy Robinson ble arrestert for å ha utvist «forakt for retten», selv om han altså er reporter i Rebel Media og filmet på gaten utenfor rettslokalet.

I Leeds var politiet var meget kjapt på pletten. Ja, så kjappe var de at Rod Liddle skrev i The Spectator at det ville vært flott om West Yorkshire Police hadde reagert med samme styrke og entusiasme da de først ble fortalt om de forferdelige sex-overgrepene som foregikk i lokalsamfunnet. Rod Liddle lurte på om Tommy Robinson ble arrestert for å være Tommy Robinson.

The founder of the English Defence League, Tommy Robinson, turned up in Leeds on Thursday to film people going into a grooming trial. He did not speak, chant, accost anyone or do anything other than point his mobile phone at attendees, from a distance. Nor was he with a crowd. Still, seven coppers turned up and bundled him into a paddy-wagon accusing him of a breach of the peace.

Det er mange som lurer på om ikke Tommy Robinson ble arrestert for å være nettopp Tommy Robinson. De fleste britiske aviser har fjernet innlegg om arrestasjonen og Tommy Robinson selv var allerede utestengt fra Twitter på livstid. Han er forøvrig fremdeles å finne på Facebook. Det pågår for tiden underskriftskampanjer. Denne hos Change.org er i skrivende stund signert av 327.009 personer.

 

MP David Coburn fra Ukip holdt en appell utenfor Downing Street under demonstrasjonen der:

https://www.youtube.com/watch?v=nor_JqsNbag

David Coburn har også tvitret om arrestasjonen. Han mener at utviklingen er urovekkende:

Tusenvis demonstrerte i London:

 

Det er helt vanlige folk som bekymrer seg om det som skjer nå. Her fra Speakers Corner i London.

Donald Trump Jr tvitret om Tommy:

Også i Australia protesteres det mot arrestasjonen av Tommy Robinson:

https://www.youtube.com/watch?v=5yj7kCHSqG0

Lord Pearson har skrevet til innenriksminister Sajid Javid hvor han sier at han vil anlegge sak mot ham hvis Tommy blir skadet eller drept under soningen.

I sitt brev skriver han: “If Tommy is murdered or injured in prison I and others will mount a private prosecution against Mr Javid as an accessory, or for misconduct in public office.”

Fra hva jeg hører så jobbes det med ny tekst til sangen «Free Nelson Mandela».

Metro

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!