I en kjennelse fra den sentrale straffedomstolen for England og Wales, ofte kalt Old Bailey, som ble avsagt fredag, er den britiske aktivisten og reporteren Tommy Robinson funnet skyldig i å ha vist forakt for retten idet han i mai 2018 filmet utenfor en rettsbygning i Leeds i forbindelse med en gruppevoldtektssak mot i hovedsak pakistanske menn som var tiltalt og siden ble dømt for å ha misbrukt unge jenter seksuelt.

Straffeutmålingen og offentliggjøringen av domspremissene vil finne sted på en senere tidspunkt, melder The Telegraph.

Den 36 år gamle Robinson, som egentlig heter Stephen Yaxley-Lennon, ble i fjor dømt til 13 måneders fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i samme anklage, men ble løslatt etter to måneder da en ankedomstol fant at det var skjedd saksbehandlingsfeil i straffeprosessen.

Dermed havnet saken på bordet til regjeringsadvokaten, som besluttet å gå til ny sak mot Robinson da dette angivelig var i «allmennhetens interesse».

Den delen av allmennheten som var tilstede utenfor Old Bailey, var tilsynelatende av motsatt oppfatning:

Outside the court, ripples of anger turned into howls of fury and disbelief as the verdict filtered through.

A small number of his supporters marched purposefully towards the front of the court entrance, to barriers sectioning off police from the public, to make their feelings known.

The crowd, as one, then began chanting «shame on you» and pointed at the court.

Dersom Tommy Robinson blir idømt mer enn fire måneders fengsel, risikerer han igjen å havne bak murene, hvor han selv og en rekke støttespillere frykter at han i så fall kan bli drept.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.