Tommy Robinson risikerer å bli fengslet for inntil 2 år hvis han blir funnet skyldig av domstolen Old Bailey for å ha utvist forakt for retten.

Tommy Robinson står anklaget for å ha vist forakt for retten da han filmet utenfor Leeds Crown Court i forbindelse med en rettssak mot muslimske sex-grooming voldtektsforbrytere i mai 2018 og live-strømmet til tusenvis av seere på Facebook.

Tommy Robinson ble fengslet, men løslatt i august 2018 da han fikk medhold i en anke hvor det ble påvist saksbehandlingsfeil i prosessen mot ham.

Robinson ble i løpet av fengslingstiden overført til et muslimdominert fengsel. Her ble han satt i en celle som gjorde at alle måtte passere hans dør. De visste hvem som satt der og lot sin avsky gå ut over ham ved blant annet å kaste ekstrementer inn i hans celle.

Robinson måtte plasseres i isolat for sin egen sikkerhet. Han satt to måneder i fullstendig isolasjon. Han gikk ned tyve kilo som følge av påkjenningen av å måtte sone med mennesker som ønsket å drepe ham.

Også tidligere har Robinson blitt plassert i isolat. I 2012 satt han fem måneder i isolat. Det påvirket ham så sterkt at legene konstaterte at han led av noe som minnet om posttraumatisk stress disorder.

Katie Hopkins intervjuet ham i september 2018:

https://www.youtube.com/watch?v=iFLpEQWRKiw

Den britiske regjeringsadvokaten Geoffrey Cox mente at var sterke grunner til fornyet straffeforfølgelse av Robinson og en ny sak ble anlagt som idag og imorgen går for retten i Old Bailey i London.

Hundrevis av tilhengere møtte opp utenfor Old Baily for å vise sin støtte til Tommy Robinson som holdt en tale utenfor.

Avisen The Independent er tilstede i retten og følger rettssaken live. Det gjør også Ezra Levant fra The Rebel på Twitter.

Den britiske fagorganisasjonen, TUC, går inn for at Tommy Robinson må forbys å vise seg på offentlige steder. Robinson er kastet ut permanent fra Facebook og Instagram. Amazon kastet ut en av hans bøker.

 

Sky News

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!