Tommy Robinson ble plassert i et fengsel med 70 prosent muslimsk belegg. Cellen hans lå i første etasje hvor alle fikk forbi. Han fikk ekskrementer kastet inn gjennom vinduet.

Det forteller Tommy Robinson i det første intervjuet han har gitt siden han slapp ut. Robinson var gjest hos Tucker Carlson i natt. Han ble adoptert av Middle Eastern Forum som har lagt store ressurser i å få ham ut. Saken gjør enorm skade på Storbritannias renommé i USA.

Etter nattens intervju blir ikke skaden mindre.

Robinson forteller at han ble arrestert for å stå utenfor et rettslokalet i Leeds og lese fra en BBC-artikkel om rettssaken mot de 39 mennene som sto tiltalt for sex-grooming, dvs seksuelt misbruk av britiske jenter. Det ble sendt en epost til hans advokat om at han var blitt løslatt. Hun trengte ikke bry seg. I stedet ble han stilt for en dommer som summarisk dømte ham til 13 måneders fengsel. For hva? Offisielt for «breaching the peace» – forstyrre den offentlige orden. Deretter ble mediene pålagt munnkurv i flere dager.

Først var Robinson i et fengsel med lav muslimsk fangepopulasjon. Vaktene behandlet ham godt. De tok ham ut for ballspill hver dag.

Men så ble han overført til et fengsel med en dominans av muslimske fanger. Her ble han satt i en celle som gjorde at alle måtte passere hans dør. De visste hvem som satt der og lot sin avsky gå ut over ham. Robinson måtte sitte med lukkede vinduer. Rett overfor cellen hans lå moskeen.

Robinson tror at motivet for å flytte ham til dette fengselet var at truslene skulle bli så sterke at de ble nødt for å sette ham i isolat. Det var det som skjedde. Robinson satt to måneder i fullstendig isolasjon. Han fikk nesten ikke mat og gikk ned tyve kilo.

Men dette er ikke første gang britiske fengselsmyndigheter har brukt isolasjon mot ham. I 2012 satt han fem måneder i isolat. Det påvirket ham så sterkt at legene konstaterte at han led av noe som minnet om posttraumatisk stress disorder.

-Det er første gang jeg forteller om det offentlig. Jeg har ikke villet si det fordi det er soldater som har vært i krig som lider av PTSD, sa Robinson.

Han var behersket, men tydelig berørt. Da han kom til at han fikk vite at det ble planlagt syreangrep på hans kone, ble han tydelig beveget.

Robinson hadde åpenbart et stort behov for å fortelle et stort publikum hva han har gjennomgått. Dessverre var ikke den tilmålte tid mer enn 7,5 minutt.

Tucker Carlson sa dette har skjedd i det landet som ga oss ytringsfrihet og pressefrihet. Storbritannia er bare en skygge av seg selv, sa Carlson.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!