Etter at mer enn 100 Freedom Convoy-demonstranter fredag ble arrestert i en massiv politioperasjon i sentrum av Ottawa, fortsatte protestene på mindre skala samme kveld like ved Chateau Laurier Hotel noen kvartaler fra Parliament Hill.

Kanalen til youtuberen ZOT, som selv ble arrestert fredag, sendte om kvelden tre og en halv times live-strøm tatt opp av en ung kvinne ved navn Charlotte, som beveget seg rundt i sentrum av den canadiske hovedstaden for å ta rede på situasjonen.

Seere kunne da konstatere at det fremdeles befant seg både aksjonister og lastebiler i det som de siste tre ukene har vært begivenhetenes sentrum ved Parliament Hill.

Stillbilde: ZOT / YouTube.

Kjøkkentelt og andre av truckernes fasiliteter var også fremdeles intakt.

Stillbilde: ZOT / YouTube.

Siden traff Charlotte på demonstranter som befant seg ved en politisperring, der politiet fremdeles holdt stand.

Stillbilde: ZOT / YouTube.

Andre live-strømmere har vist at politi og demonstranter var på stedet også tidlig lørdag morgen.

Stillbilde: Nam Nam The Clumsy Chef / YouTube

Ved Parliament Hill fantes både aksjonister, paroler og lastebiler.

Stillbilde: Nam Nam The Clumsy Chef / YouTube

Atter en annen youtuber har lørdag morgen filmet en situasjon der det hevdes at politiet bruker tåregass mot demonstranter:

Stillbilde: Canadian Rambo / YouTube.

Rebel News-reporter Lincoln Jay, som var midt i begivenhetenes sentrum fredag, fortsetter å live-strømme også lørdag.

Minst én person er arrestert også lørdag morgen. Etter Jays live-rapportering å dømme ligger det an til enda flere arrestasjoner utover dagen. I skrivende stund står politiet oppstilt med hjelmer og køller mot demonstrantene.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.