Demonstrantene som sympatiserer med Freedom Convoy 2022 er klart lavere i Ottawa mandag formiddag enn i helgen, men live-strømming fra området ved Parliament Hill i den canadiske hovedstaden viser at en kjerne av aksjonister har fortsatt protesten ved ukens begynnelse.

Youtuberen Ottawalks har også mandag offentliggjort videoopptak som viser at lastebiler fremdeles blokkerer området rett ved parlamentet, der det fremdeles holdes appeller og folk danser og smiler i gaten på protestens ellevte dag. Etter live-strømmer å dømme er det ellers mye mindre tuting med lastebilenes horn nå enn i helgen.

Stillbilder: Ottawalks / YouTube.

Temperaturen er bare såvidt under null i Ottawa mandag formiddag, og de levende bildene viser at smeltet snø har dannet vannpytter i gatene. Temperaturen forventes også å bli høyere enn ti kuldegrader gjennom hele uken.

Aksjonens organisatorer opplyser at politiet har arrestert noen demonstranter som på forespørsel nektet å vise legitimasjon, men hevder at kampmoralen fremdeles er høy og at forsyningene er tilfredsstillende. Blant aksjonistenes rådgivere er en tidligere etterretningsoffiser. 4,5 millioner dollar skal nå være samlet inn via GiveSendGo.

Lagrene med drivstoff skal være flyttet et stykke unna begivenhetenes sentrum, etter at politiet søndag kveld konfiskerte drivstoff og propan fra aksjonistenes logistikkleir ikke langt fra parlamentet. I mellomtiden har politiet i Ottawa, der lokalmyndighetene har erklært unntakstilstand, klaget over utilstrekkelige forsterkninger.

Canadiske politikere har forskjellig syn på hvordan den fastslåste situasjonen skal håndteres. Konservative politikere, blant andre parlamentarikeren Jake Stewart, har tatt til orde for de-eskalering og dialog, mens Steven Del Duca, lederen for det liberale partiet i provinsen Ontario, der Ottawa ligger, ønsker en skjerpet linje og mener at aksjonistenes lastebiler bør eksproprieres.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.