Stillbilde: Ottawalks / YouTube.

GoFundMe, en nettbasert plattform for innsamlinger av penger til de forskjelligste formål, har stanset utbetalingen av penger samlet inn til Freedom Convoy 2022, aksjonen der lastebil­sjåfører og sympatisører av dem protesterer mot vaksinekrav og korona­restriksjoner ved parlamentet i Canadas hovedstad Ottawa.

Som grunnlag for å blokkere nærmere ti millioner dollar til aksjonistene, anfører GoFundMe at demonstrantene «fremmer vold og trakassering» i Ottawas gater, og dermed opptrer i strid med selskapets retningslinjer. Beslutningen ble tatt etter at selskapet hadde vært i kontakt med lokalmyndigheter og lyttet til politiets argumenter, skriver The Globe and Mail.

Anklagene om vold avvises som grunnløse i et brev fra sivilrettsorganisasjonen The Democracy Fund som er omtalt hos Rebel News:

Ottawa Police also levelled politically charged accusations at protesters, including that they are violent and dangerous: police statistics show this is not the case.

Det er snarere politiet som har opptrådt truende mot fredelige demonstranter, heter det i brevet.

Ikke alle er overbevist om at politiet snakker sant om det som av live-opptak gjort av folk som spaserer rundt på Parliament Hill, fortoner seg som en slags folkefest:

 

 

De som har gitt penger til aksjonen, kan søke om å få dem igjen, kunngjør GoFundMe, som også opplyser at midler som ikke blir tilbakebetalt, vil bli gitt til «veldedighet».

Alternative plattformer til finansiering har også dukket opp, og en av ledere for aksjonen i Ottawa oppfordrer nå folk til å gi penger via GiveSendGo, skriver The Globe and Mail:

Some protesters have been raising funds through other channels, including requests on social media that transfers be directly sent via e-mail. Nearly $250,000 has been raised through a Christian fundraising service known as GiveSendGo.

Tamara Lich, the leader of the group, released a video on social media Friday in which she urged donors to use GiveSendGo.

Politiet venter at mer enn 1000 demonstranter i helgen vil komme til fots for å slutte seg til protesten ved Parliament Hill, opplyser NTB-AP.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.