Demonstranter samler seg i Wellington Street ved parlamentet i Ottawa den 10. februar 2022. Foto: Nick Iwanyshyn / The Canadian Press via AP / NTB.

Ontarios høyesterett har torsdag gitt provinsens regjering medhold i en begjæring om å forby tilgang til pengene som den kristne amerikanske folke­finanserings-plattformen GiveSendGo har samlet inn til truckerne i Freedom Convoy 2022.

Ifølge en talskvinne for Ontarios regjeringssjef Doug Ford gir kjennelsen myndighetene adgang til å blokkere midler som er knyttet til lovovertredelser, opplyser The Globe and Mail.

Rettavgjørelsen kommer idet GiveSendGo har samlet inn mer enn 8 millioner dollar, etter at et enda høyere beløp samlet inn via GoFundMe er blitt blokkert av innsamlingplattformen selv, da politiet i Ottawa hadde omtalt aksjonen i byen som en «okkupasjon».

GiveSendGo har imidlertid ingen planer om å bøye seg for rettskjennelsen fra Ontario. Canada har ingen jurisdiksjon over oss, heter det i en meddelelse fra plattformen, som lover at alle pengene skal komme frem til rette vedkommende:

Canadiske finansmyndigheter opplyser til parlamentet at de har mandat til å etterspore terrorfinansiering og hvitvasking, men at de ikke etterforsker potensielle forbrytelser eller stanser pengestrømmer, selv om de formidler etterretning til politiet.

Arrangørene av Freedom Convoy har også tatt i bruk kryptovaluta for å skaffe til veie finansering av aksjonen, skriver The Globe and Mail.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.