En demonstrant er arrestert ved Ambassador Bridge mellom Detroit og Windsor den 13. februar 2022. Foto: Nathan Denette / The Canadian Press via AP / NTB.

Canadisk politi har søndag arrestert flere Freedom Convoy-demonstranter ved Ambassador Bridge mellom Windsor, Ontario og Detroit, Michigan. Med det er demonstrasjonen på denne grense­overgangen mellom Canada og USA over etter fem dager, melder Global News.

Politiet stilte mannsterkt for å fjerne de rundt 45 gjenværende demonstrantene:

Dozens of trucks, cars, pickups and vans have blocked traffic in both directions at Canada’s busiest border crossing to the U.S. for several days. By Sunday morning, the trucks and remaining protesters were greeted by a heavy police presence, with more than 50 vehicles, including cruisers, buses and an armoured car.

Politiet sier at de også har fjernet flere kjøretøyer fra stedet, og at de arresterte vil bli tiltalt for å ha forårsaket skade (mischief). Global News-reporter Sean O’Shea var selv vitne til tre arrestasjoner, som fant sted etter at politiet hadde skjerpet tonen mot demonstrantene, og ryddet området for sympatisører:

Windsor police had warned in a tweet that “there will be zero tolerance for illegal activity”.

They urged the public to avoid the area.

Ambassador Bridge er ennå ikke åpen for trafikk, men forventes å bli det raskt.

Blokadene fortsetter derimot på grenseovergangene mellom Sweet Grass, Montana, og Coutts, Alberta, samt mellom Emerson, Manitoba, og Pembina, North Dakota.

Stillbilde: adamnucci / YouTube.

Ellers har den største protesten, som nå i ukesvis har pågått ved Parliament Hill i Ottawa, vært godt besøkt også denne søndagen. En rekke live-opptak har vist de sedvanlige bildene av demonstranter i gatene, der trafikken fremdeles er blokkert av et høyt antall lastebiler.

En meningsmåling som også er offentliggjort av Global News, viser at 46 prosent av de spurte har sympati for truckernes protest, selv om de ikke nødvendigvis er enige i alt:

An Ipsos poll published Thursday and conducted exclusively for Global News showed that nearly 46 per cent of Canadians say they “may not agree with everything” the trucker convoy says or does, but the frustration of protesters is “legitimate and worthy” of sympathy.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.