Lastebilsjåfører i Canada stenger en tredje grenseovergang mellom Canada og USA. Grenseovergangene i Alberta og Ontario er alt blokkert, og nå sperrer Freedom Convoy overgangen til Manitoba-provinsen også.

– En demonstrasjon med et stort antall kjøretøyer og landbruksutstyr blokkerer Emerson-grenseovergangen. Ingen trafikk kommer seg gjennom, verken fra nord eller sør. Grenseovergangen er i praksis stengt, melder det føderale politiet i Canada på Twitter.

Freedom Convoy, som ble til i protest mot vaksinetvang, krever at alle koronatiltak blir opphevet. Enkelte ber statsminister Trudeau om å gå av.

– Han er en løgner og han er ikke kvalifisert til å drive en Dairy Queen, sier en kvinnelig lastebilsjåfør i Alberta til Daily Mail. Dairy Queen er en fast food-kjede.

– Hvilke kvalifikasjoner har han? Han kom seg dit han er med penger. Jeg vil se han gå av og ingenting mindre.

Demonstrantene har holdt stand i 18 dager ved Parliament Hill i hovedstaden Ottawa, samt sperret tre grenseoverganger. Flere hundre millioner dollar i varer passerer Ambassador Bridge alene, hver eneste dag. Blokkeringen av grenseovergangene har stor innflytelse på både Canada og USA.

Freedom Convoy, som består av arbeidere, barn og vanlige folk, nekter å gi seg. Og det til tross for at myndigheter og medier forsøker å svartmale dem som høyreradikale med voldspotensial.

NTB følger Trudeaus narrativ:

Demonstrantene krever at Canadas koronatiltak og vaksinepåbud blir opphevet, og protestene har tiltrukket seg høyreradikale grupper.

Se twittermeldingene til Ezra Levant om protestene.

 

Les mer om Freedom Convoy her: 

Truckerne konsoliderer stillingen i Canada. Makten aner uråd

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.