«Koronaaktivister i Canada blokkerer tre grenseoverganger til USA», lyder overskriften hos NTB, men hva i all verdens land og rike er en «korona-aktivist»?

Man kan undres på om artikkelforfatteren har drukket litt for mye Møllers tran. Bevegelsen det henvises til, er selvsagt Freedom Convoy, helt vanlige canadiere som vil ha slutt på ødeleggende og splittende koronapolitikk, men valget av stempel er særdeles misvisende.

Skal vi følge NTBs logikk og retorikk på dette feltet, må jo SIAN være islam-aktivister?

NTB sparer ikke på kruttet når de skal svartmale «korona-aktivistene»:

Initiativtakeren er ifølge avisen James Bauder, en selverklært konspirasjonsteoretiker og tilhenger av QAnon-bevegelsen. Han har kalt covid-19 «den største politiske svindelen i historien». Gruppen han tilhører, Canada Unity, mener vaksinepåbud og koronapass bryter med grunnloven, samt en rekke internasjonale konvensjoner.

Demonstrantene får støtte fra grupper i USA, der de hyppig blir omtalt på TV-kanaler som Fox News. Flere republikanske politikere har rykket ut med støtte, blant dem Florida-guvernør Ron DeSantis, regjeringsadvokaten i Texas, Ken Paxton, og Texas-senator Ted Cruz.

Protestaksjonene støttes også av USAs tidligere president Donald Trump, som omtaler Canadas statsminister som en «ytre-venstre-galning» som har «ødelagt Canada med sinnssyke covid-tiltak».

Oh the horror! «Korona-aktivistene» har støtte fra republikanere, konservative mediehus og tidligere president Donald Trump.

Videre går NTB i en fallgruve, som så mange andre som rapporterer misvisende vedrørende «korona-aktivistene»:

Canadas statsminister Justin Trudeau advarer om at demonstrasjonene truer den canadiske økonomien.

– Blokader og ulovlige demonstrasjoner er uakseptabelt og påvirker næringsliv og fabrikker negativt, sa Trudeau i landets nasjonalforsamling.

Det er vel nettopp økonomisk kollaps, både privat, nasjonalt og internasjonalt, de vil unngå. Merkelig hvor presset økonomien er når folk blokkerer veiene, men å stenge ned samfunnet i to år? Null problem.

Utfordringen til Trudeau er ikke bare blokadene, han har selv stelt i stand en situasjon hvor lastebilsjåfører ikke kan levere varer over grensa grunnet vaksinetvang, likevel hyler han som en guttunge når lastebilsjåførene viser ham hva det betyr i praksis.

Idiot.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.