Alexandria Ocasio-Cortez og Ilhan Omar sitter i Kongressen, hvor de tilhører den ytterste venstresiden av Demokratene. Radarparet fra «The Squad» ble nylig pågrepet av politiet under en demonstrasjon utenfor Høyesterett. I den forbindelse forsøkte de å gi inntrykk av at de var iført håndjern.

Demonstrasjonen som gjaldt abortlover fant sted tirsdag, og var en protest mot at Roe mot Wade nylig ble forkastet av Høyesterett. Vedtaket betyr at abortlovene nå skal bestemmes i delstatene. Flere kongressrepresentanter deltok, og ialt 17 av disse ble faktisk pågrepet av politiet og ført bort.

I den forbindelse kunne man se Ocasio-Cortez med hendene på ryggen, mens hun blir ført bort av en politimann. Bildene skaper en illusjon av at hun er påført håndjern.

Men bilder fra andre vinkler avslørte raskt bløffen. Ingen ble iført håndjern, de ble høflig men bestemt ført bort.

Skjermdump Twitter

Ilhan Omar forsøkte seg på den samme trikset. I sosiale medier reageres det kraftig på det åpenbare forsøket på å skape overskrifter ved hjelp av «fake news».

Ilhan Omar (D) later som hun er iført håndjern. Men det var ren bløff. (Kevin Wolf/AP Images for CPD Action)

Bakgrunnen for at demonstrantene ble bortvist av U.S. Capitol Police var at de blokkerte trafikken, noe som er ulovlig. Politiet ga de lovpålagte tre advarslene, før de førte bort demonstrantene da de ikke viste vilje til å etterkomme påleggene fra politiet.

I en annen tweet skriver Ocasio-Cortez:

Today I was arrested while participating in a civil disobedience action with my fellow Members of Congress outside the Supreme Court.

I will continue to do everything in my power to raise the alarm about the assault on our reproductive rights!

De språklige krumspringene er ubetalelige: Å snakke om «reproductive rights», når det egentlig handler om retten til ikke å reprodusere, slik snakker man woke.

Forsøkene på å bløffe mediene ble møtt med avsky og latterliggjøring i sosiale medier.

Tim Young skriver:
– AOC and Ilhan Omar’s handcuffs were as real as pregnant men.

En annen bruker fokuserer på skuespillerprestasjonen:
– That’s because she’s a performer, not a Congresswoman

Rita Panahi fra Sky News Australia sammenligner de to bløffmakerne med Jussie Smollett, skuespilleren som arrangerte et rasistisk angrep mot seg selv.

AOC Pretends to Be Handcuffed After Arrest at Abortion Protest Outside of Supreme Court

Les også:

Smollett dømt til fengsel for å ha arrangert «hatangrep» mot seg selv


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.