A protester sits on the lap of «Lady Justice» on the steps of the U.S. Supreme Court building as demonstrators storm the steps and doors of the Supreme Court while Judge Brett Kavanaugh is being sworn in as an Associate Justice of the court inside on Capitol Hill in Washington, U.S., October 6, 2018. REUTERS/Jonathan Ernst 

George Soros pengeinnsats er av et slikt omfang  at det ikke kan avskrives som filantropi. Pengene brukes målrettet på aktivisme som angriper den demokratiske prosessen, under dekke av ytringsfrihet.

Hvorfor er det så liten oppmerksomhet på pengenes innflytelse?

Asra Nomani er liberal feminist og skriver i Wall Street Journal. Hun har observert Soros’-pengenes innflytelse over tid.

I started following the money for the “resistance” when it was born, hours after Election Day 2016. I have organized my findings in a spreadsheet I have made public. At least 50 of the largest organizations that participated as “partners” in the Jan. 21, 2017, Women’s March had received grants from Mr. Soros’s Open Society Foundations or similar funds in the “House of Soros,” as his philanthropic empire was once called internally. The number of Soros-backed partners has grown to at least 80. At least 20 of the largest groups that led the Saturday anti-Kavanaugh protests have been Open Society grantees.

Nomani var til stede på Capitol Hill og så aktivistene i aksjon den skjebnessvangre lørdagen Senatet stemte over Kavanaugh.

Rundt 200 aktivister deltok. Det ser spontant ut, men var nøye regissert.

Members of the crowd rush up the steps, unfurl professionally printed banners, stand defiantly, and pump their fists in the air.

“Our house!” they answer.

Det er aksjonsvillighet, gjennomføringskraft, hardhet og «profesjonalisme»  og lederne er ofte menn.  TV-seerne reagerte på demonstrantenes aggressive oppførsel. Den var ikke spontan, men instruert.

Det går helt ned til intimidering av den enkelte folkevalgte politiker.

On the steps, Bob Bland, a co-founder of the Women’s March, silently sends a thumbs-up signal to another leader, later boasting: “We took the Supreme Court.” On Friday the Women’s March had tweeted out a photo of Sen. Susan Collins, who cast the deciding vote for Justice Kavanaugh, with “Rape Apologist” written across her image.

Susan Collins har bidratt til å fremme og få vedtatt 21 lover som sikrer kvinners rettigheter. Men fordi hun gikk mot aktivistenes krig mot Kavanaugh, ble hun øyeblikkelig stemplet som Rape Apologist.

Det er merkelig med den nye venstresiden: Den anklager motparten for en lavthengende moral som den selv eksellerer i. Den ser ikke ut til å være hemmet av noen forbehold, eller menneskelige hensyn.

Knut Arild Hareide synes å opptre akkurat slik han anklager Sylvi Listhaug for å være: En person uten moral.

Det er helt påfallende.

I USA har det gått et skritt lenger. Der går man fysisk til angrep på folkevalgte politikere.

Så lenge politikere som Erna, Hareide, Støre ikke tar avstand fra denne utviklingen, er de ansvarlig for den, hvis man skal bruke den målestokken de selv anlegger på høyresiden.

Vi i Document vil sterkt ta avstand fra denne retorikken som ikke respekterer fair play. Anstendighet er ikke bare et politisk korrekt begrep. Ei heller respekt.

Det er utviklingen på venstresiden som har lært oss at svaret på en mobb ikke er å organisere sin egen mobb.

Opinionen i Norden har ikke peiling på hvor virulent Demokratene og de liberale mediene i USA er blitt.

On Saturday I also studied the fine print on the signs as protesters waved them defiantly at the Capitol and the high court. They came from a familiar list of Democratic interest groups that have received millions from Mr. Soros: the American Civil Liberties Union, the Leadership Conference on Civil and Human Rights, Planned Parenthood, NARAL Pro-Choice America, the Center for Popular Democracy, Human Rights Campaign and on and on. MoveOn.org, a Democratic organizing and lobbying group founded with Soros money, sent its army of partisan followers regular missives that led them to a Google form to ask for train tickets and places to stay.

Under a ginkgo tree on the East Lawn of the Capitol, Center for Popular Democracy field marshals put protesters through a “training” Saturday morning. “Are you ready to be arrested?” she asks. “Yes!” the crowd shouts, although one woman asks quietly: “For what?”

“If not,” the field marshal orders, “stand in line for the visitor’s gallery so an experienced protester can go inside and yell.” One organizer hands out tickets to the Senate visitors gallery for the express purpose of violating the law. That they did—the proceedings were repeatedly interrupted by shrieks from the gallery.

De som ikke vil bli arrestert får altså jobben med å stå i kø og sikre plass på galleriet, for at aktivister kan rope og forstyrre  og ødelegge debatten i Senatet.

Forskjellen på berme fra rennestenen og berme fra de utdannede er at folk med ressurser vet hvordan de skal slå under beltestedet. De er langt mer effektive:

The agitators even have help with their handmade signs. Across the street from the Supreme Court, a woman uses supplies provided by UltraViolet Action to write, in Spanish: “No more rapists in power.”

Grunnløse beskyldninger kan ødelegge et menneske, uansett hvor uskyldig det kan være. Det vi så under Kavanaugh-høringen var at Demokratene og mediene ikke har noen nedre grense for hvor lavt de kan synke. Fra en anklage om et overgrep for 36 år siden sank det til arrangerte gruppevoldtekter ti lørdagskvelder på rad og mediene gikk grassat.

Den som tier samtykker. Når mediene ikke får frem at dette er #metoo som går amok, åpner de for samme bruk her hjemme.

I krigen mot Trump, Kavanaugh og Republikanerne er det kalkulert og det har nå pågått i to år og blir stadig mer hysterisk, jo lenger Trump sitter, jo mer han vinner og jo større sjansen er for at han vinner Kongressvalget og valget i 2020.

Back on the Capitol lawn, people from Megaphone Strategies, a public-relations firm founded by former Obama adviser Van Jones, manage interview requests from USA Today and other news outlets. Women’s March lieutenants exchange T-shirts for completed “Legal Support Sheets” with information in case of arrest.

Hvis du betaler demonstrantene, har ferdig utfylte formular for innkvartering, advokathjelp hvis du blir arrestert, vil det være en spesielle mennesker du tiltrekker deg som kanskje ikke burde vært med. De fremstår som idealister, men kan ha helt andre motiver.

Der Soros, Demokratene og mediene bærer et ekstra stort ansvar er der hvor aktivistene planmessig går etter politikerne og deres familier. En assistent til en Demokratisk kongressrepreentant lekket privatadresser og telefonnumre til flere Republikanere og deres barn. Det kalles doxxing i USA. Han ble arrestert, men det han gjorde var å følge oppfordringene til politikere som Maxine Waters og Eric Holder.

Rethink Media created a “social media strategy sheet” back in August for anti-Kavanaugh protesters. One talking point: “Kavanaugh was hand-picked by dark money groups and their billionaire backers.” Rethink Media is itself a Soros grantee, and Saturday’s protests and unlawful disruptions were part of a well-funded, orchestrated network that books buses, hotel rooms and churches for such agitation.

MoveOn.org announced that its call the night after Justice Kavanaugh’s confirmation would feature Ana Maria Archila, the Colombia-born sexual-assault victim who cornered Sen. Jeff Flake in a Senate elevator last month while a confederate screamed “Look at me!” She is co-executive director of the Center for Popular Democracy. Her salary was listed as $156,333, with a bonus of $21,378, in a recent Internal Revenue Service 990 form.

Denne informasjonen er fritt tilgjengelig, skriver Asra Nomani. Men amerikanske liberale medier velger ikke å rapportere den. Hvorfor ikke?

What I have pieced together is an open secret but one that journalists tend to avoid.

Norske medier liker å påpeke at Soros møter antisemittiske angrep. Men her ligger et kynisk grep hvis man ikke samtidig forteller hva det er som utløser antipatien.

En ting er å reagere mot Soros fordi han er jøde. Det er antisemittisme. Det å tro at det er pengene gjør jobben fordi han er jøde. Det er vulgært og fordomsfullt. Soros fortjener ikke kritikk fordi han er jøde, men han er heller ikke beskyttet mot kritikk fordi han er jøde.

Soros spiller et høyt spill. Han bruker sine penger til å undergrave demokratiet. Det burde en overlevende fra Holocaust være klar over har en nedside. Men så har Soros gitt en fremstilling av sin overlevelse som bar preg av ambivalens.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂