Linda Sarsour og Tamika Mallory på Pennsylvania Avenue 19. januar. Foto: Joshua Roberts / Reuters / Scanpix

Lørdag var toårsdagen for Women’s March, mobiliseringen rett etter innsettelsen av Trump i 2017. Men i år var oppslutningen mindre. Det skyldes at bevegelsen er splittet om antisemittisme og rasisme.

Det er særlig to frontfigurer, Linda Sarsour og Tamika Mallory, som tiltrekker seg oppmerksomheten. Linda Sarsour er islamist, hun støtter sharia og er antijødisk. Sarsour er triumfalistisk (mener islam har alle svar) som når hun sier at Vesten ikke har noe å lære muslimer. Muhammed var en menneskerettighetsaktivist.

Tamika Mallory tilhører Nation of Islam, den mest rabiate antisemittiske organisasjonen av noen størrelse, i USA. Lederen Louis Farrakhan kalte nylig jøder for termitter, dvs skadedyr.

Farrakhan er ikke nytt. Han har vært der i lang tid. Det som har kommet frem er at politikere som Obama har holdt seg inne med Farrakhan og holdt møter med ham. Dette er en radikal side ved Obama som pressen har holdt skjult.

Men det nye er at den radikale delen av Demokratene omfavner et syn på verden der ikke bare hvite mennesker, men også jøder ikke hører hjemme. De er ikke rene.

Demokratenes nye stjerne, Alexandria Ocasio-Cortez, dummet seg kraftig ut da hun ble utspurt om palestinerne og settlere før valget i fjor høst. Hun avslørte sin egen uvitenhet. Men det forhindret henne ikke i å ha sterke meninger.

Den samme holdning finner vi hos Tamika Mallory. Vanligvis pleier folk som blir tatt for antisemittiske uttalelser å krype til korset. Men det gjør ikke Mallory og slett ikke Linda Sarsour som tilhører Det muslimske Brorskap.

Mallory har den arroganse som kjennetegner Nation of Islam. Hun gir ikke ved dørene. Hun vet ingenting, men avviser alle spørsmål som pirker ved hennes uvitenhet. Palestinerne er innfødte, jødene har noen bøker. Palestinerne har retten til jorden, de er de undertrykte. På spørsmål om de ikke også har rett til land, vil hun ikke svare. De har rett til å eksistere, er alt hun vil si.

Selv New York Times må konstatere splittelsen og klarer ikke helt å ignorere antisemittismen:

Smaller Crowds Turn Out for Third Annual Women’s March Events

Whether it was stormy weather, reports of controversy or the simple waning of interest over time, the third annual Women’s March events on Saturday attracted much smaller crowds than in years past.

The New York-based leaders of the national Women’s March group that planned the first march on Washington have been under fire for allegations of anti-Semitism.

Tamika Mallory, co-president of Women’s March, has publicly praised Louis Farrakhan, leader of the Nation of Islam, who is widely reviled for anti-Semitic speeches. The Women’s March has issued a series of statements denouncing anti-Semitism and apologized for its delayed response to the controversy, but Ms. Mallory has declined to denounce Mr. Farrakhan himself.

The controversy over Mr. Farrakhan added to tensions that were already brewing between the national Women’s March group and some of the local activists around the country who planned marches in their own hometowns.

Splittelsen går så dypt at det var to konkurrerende demonstrasjoner i New York og Philadelphia. Andre steder ville ikke de lokale kreftene ha noe med den nasjonale ledelsen å gjøre.

Virtuesignaling

Det er interessant å se hvordan en radikalisert avis som New York Times dekker antisemittismen i Women’s March. Nytimes er lokalisert i New York og har jødiske eiere, men for liberale jøder trumfer ideologi tilhørighet. Avisen omtaler folk som «hvite» eller «people of color». Det ville vært utenkelig inntil for få år siden.

Women’s March Roiled by Accusations of Anti-Semitism

På amerikansk kalles dette virtuesignaling: Du må hele tiden vise at du tilhører riktig side. Siden det å være hvit er enesbetydende med å være priviligert eller tilhøre en rasistisk arbeiderklasse, er det riktig og viktig å fremheve hudfarge. En rasistisk antirasisme forgifter all politisik debatt, da folk må bevise at de ikke er hva hudfargen deres tilsier. Rasisme er å bli bedømt ut fra noe du ikke kan gjøre noe med, noe medfødt.

Linda Sarsour og Tamika Mallory innrømmer at «jødene» kom opp på stiftelsesmøtet for Women’s March, men de sier det var i forbindelse med jøders rolle i rasismens historie.

Vanessa Wruble, a Brooklyn-based activist, said she told the group that her Jewish heritage inspired her to try to help repair the world. But she said the conversation took a turn when Tamika Mallory, a black gun control activist, and Carmen Perez, a Latina criminal justice reform activist, replied that Jews needed to confront their own role in racism.

Islam og antisemittisme

Amerikansk venstreside, som nå går langt inn i og nærmest overtar Demokratene, har nå fått en fusjon mellom antisemittisme, islam og sort supremasisme, dvs svarte er overlegne. Dette er en supermasisme som også islam er kjent for. Ku Klux Klan er supermasister, dvs de mener hvite er overlegne. Politikk blir dermed et valg mellom hvilken gruppe de mener skal være øverst.

For de fleste amerikanere er dette galskap. KKK er historie, men nå kommer rasismen tilbake som politisk korrekthet? Det høres ut som galskap i folks ører.

Ms. Mallory, meanwhile, who is now co-president of the Women’s March group, has been criticized for attending an event by Louis Farrakhan, the leader of the Nation of Islam who has been widely reviled for making anti-Semitic remarks. Ms. Mallory has called Mr. Farrakhan “the GOAT,” or “greatest of all time,” on social media.

Å kalle Farrakhan «greatest» burde under normale omstendigheter være diskrediterende. Men forholdene er ikke lenger normale i USA.

Oppblomstring av hat

Debbie Wasserman Schultz (D-FL) skrev en artikkel i USA Today fredag der hun fordømmer antisemittismen i ledelsen.

In a Friday opinion-editorial, Rep. Debbie Wasserman Schultz (D-FL) announced that she can no longer support the Women’s March on Washington due to its leadership’s refusal to “repudiate anti-Semitism and all forms of bigotry.”

“I am not alone,” the Florida Democrat wrote in USA Today of her disassociation from the group. “Teresa Shook, who launched the movement with her viral Facebook post, has publicly called for the co-chairs to resign, writing that Bob Bland, Linda Sarsour, Carmen Perez and Tamika Mallory ‘have allowed anti-Semitism, anti-LBGTQIA sentiment and hateful, racist rhetoric to become a part of the platform’ of the march.”

“Since that first march, I witnessed a disturbing spike in hatred aimed at Jewish homes, schools and synagogues in my own community. And with anti-Semitism and white nationalism apparently on the upswing in America and globally, the associations that Sarsour, Perez and Mallory have had with Nation of Islam (NOI) leader Louis Farrakhan have been most troubling,” she continued.

Wasserman Schultz representerer establishment i Det demokratiske partiet. Mange i ledelsen er jødiske, som Chuck Schumer. Det skal bli interessant å se hvordan de reagerer på antisemittismen som slår inn via den radikale fløyen.

 

Women’s March Co-Chair Tamika Mallory Refuses to Acknowledge Israel’s Right to Exist

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.