Australsk politi er i hardt vær om dagen, den ene saken etter den andre setter politiets handlinger i svært dårlig lys og nå må politiet i Victoria må betale erstatning til en pressefotograf de peppersprayet under anti-lockdown protester i delstaten i fjor.

Victoria-politiet har betalt en erstatning på tusenvis av dollar til pressefotograf Luis Ascui, melder Rebel News. Ascui ble preppersprayet rett i øyene, mens han fotograferte under en anti-lockdown demonstrasjon i Melbourne i fjor. Det til tross for at Ascui identifiserte seg som pressearbeider, bar på tre kameraer og hadde pressekort på seg.

Eksakt hvor mye penger det er snakk om, er ukjent. Forliket er konfidensielt, men det skal være snakk om en stor sum penger.

Victoria-politiet bekrefter at det nådde et konfidensielt forlik med en person involvert i en hendelse ved en protest 18. september 2021. Konfidensialitetsbestemmelsene i forliksvilkårene er bindende for alle involverte parter, heter det i en uttalelse fra Victoria-politiet.

Victoria-politiets maktutøvelse under de store anti-lockdown demonstrasjonene i delstaten slår nå tilbake på dem. Forliket mellom politiet og Ascui ble kjent bare en uke etter at Vicortia-politiet måtte komme med en offentlig beklagelse til Rebel News-journalist Avi Yemini, for å ha urettmessig arrestert han ved tre ulike anledninger, mens han jobbet med å dekke demonstrasjonene.

Politiet har også droppet siktelsene mot frihetsforkjemper Monica Smit, som de har behandlet særdeles dårlig det siste året.

Australske myndigheter snur, dropper siktelse mot Monica Smit

Til The Age, som er Ascuis arbeidsgiver, sier han at tilliten til politiet er liten:

Tidligere har frykten min alltid vært: Jeg bør passe på demonstrantene, og hvis demonstrantene blir dumme, så kan jeg gå til politiet, men jeg føler ikke at jeg kan gjøre det heller.

Jeg føler at politiet mye av tiden har makt til å myke opp ting, men de har også makt til å agitere ting, og jeg finner oftere enn ikke at i det siste har de vært mer agitatorer.

Ifølge Rebel News sliter politistyrker over hele Australia med å fylle rekkene, hvilket har resultert i at de enkelte steder har rekruttert tenåringer for å takle det synkende antallet politibetjenter.

Politifagforeninger og tjenestemenn i Queensland, Sør-Australia, Vest-Australia og New South Wales har gitt uttrykk for betydelige bekymringer om mishandling av offiserer, mangel på ansatte og overdreven arbeid som fører til at flere og flere slutter fra jobben, skriver nyhetsnettstedet.

 

 Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.