Australsk politi har jobbet iherdig for å straffeforfølge aktivist Monica Smit siden september i fjor. Smit ble i september anklaget for oppvigleri, arrestert og fengslet, men nå har politet tatt en helomvending og dropper siktelsene mot Smit.

Smit skal ifølge myndighetene ha oppfordret sine 180 000 følgere på sosiale medier til å bryte Melbournes drakoniske koronatiltak gjennom å delta i en anti-lockdown protest.

Smit nektet å signere kausjonsbetingelser som ville tvunget henne i å legge ned nettsiden sin Reignite Democracy Australia, hvilket utløste et 22-dagers fengselsopphold i et høysikkerhetsfengsel.

Smit anket betingelsene og ble senere løslatt.

I ettertid har australsk myndigheter forsøkt å tvinge Smit til å oppgi informasjon om e-post kontakter og brukere på hjemmesiden, hvilket hun har nektet å gjøre.

I 2022 har Smit brukt mye tid og penger på rettssak som følge av arrestasjonen, men mandag kunngjorde hun at Riksadvokaten har besluttet å avvise anklagene mot henne.

Riksadvokaten har besluttet å avvikle anklagene om hets med bakgrunn i at det ikke lenger er en offentlig interesse i å forfølge disse sakene, gitt den tiden Smit allerede har sittet i varetekt. Av samme grunn vil ikke s 465AA-ordren (passordordre) bli håndhevet, står det i en kunngjøring Smit har mottatt.

– Dette er fantastiske nyheter, sier Smit i en YouTube-video mandag.

– Jeg vil bruke dette som en mulighet til å takke hver enkelt person som donerte økonomisk eller bare sendte sin kjærlighet gjennom atmosfæren til meg fordi det faktum at jeg hadde din støtte og finansieringen til å fortsette å kjempe er en del av grunnen til at jeg tror de frafalt siktelsen.

 

 

Monica Smit inviterer til massiv global protest mot globalister

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.