Etter et sterkt ønske fra én forelder, besluttet rektor ved Åse skole i Ålesund å fire Pride-flagget en time etter det ble heist, mandag morgen. Høyres ordførerkandidat i sunnmørsbyen, Monica Molvær, reagerer negativt på rektors valg.

– Det stemmer at vi hengte opp Pride-flagget mandag morgen. Deretter tok vi det ned igjen i 09-tiden tirsdag, sier rektor Vigdis Rønning til Sunnmørsposten.

Hun sier at det var etter et sterkt ønske fra én forelder at hun landet på denne beslutningen.

– Bakgrunnen er at en forelder ikke ønsker å stille seg bak hele ideologien bak organisasjonen Fri. Derfor valgte vi etter ønske fra vedkommende å ta ned flagget. Forelderen ville ikke sende barnet sitt på skolen så lenge flagget hang oppe, forklarer Rønning.

 

Sunnmørsposten har også snakket med kommunalsjefen for oppvekst, Bjørn Ivar Rødal, som sier det er opp til hver enkelt skole å avgjøre hvordan de vil flagge og markere.

– Den enkelte rektor bestemmer, sier Rødal. (Sunnmørsposten)

Avisen har ikke lykkes i å få tak i ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap), men skriver at fra ordfører og høyere oppover har det blitt oppmodet om å markere Pride – men ikke nøyaktig hvordan.

Misfornøyd

Høyres ordførerkandidat, Monica Molvær, er gjennom sitt verv i Sentrumsforeningen i byen, og hun liker ikke rektors valg:

– Det er viktig å vise mangfold. Statistikk viser at det i gjennomsnitt er én person i en skoleklasse som har en annen legning. De unge er i en skjør tid og er sårbare. Da trenger de støtte for å være som de er, sier Molvær.

– Så du mener rektoren på Åse skole burde latt være å ta ned igjen flagget?

– Ja, det mener jeg. Det er viktig at de voksne ikke lærer vekk fordommer. De bør heller gå fram med et godt eksempel med tanke på å vise raushet og mangfold, sier Monica Molvær.

Ordførerkandidaten viser også til at Pride-flagget ikke har noe direkte med organisasjonen Fri å gjøre. (Sunnmørsposten)

Sunnmøringer pleier sjelden å være skåret for tungebåndet, så hvis dette munnhellet holder mål, har de nå muligheten til å si sin hjertens mening, både til den modige rektor Vigdis Rønning, og til den ikke fullt så modige ordførerkandidaten fra Høyre.

PS. Dette viser at det nytter å si ifra, selv for en stakkars forelder i wokens tidsalder!

Skole heiste Pride-flagget – tok det ned etter protest (Sunnmørsposten – betalingsmur)

Les også:

LGBTQ-mafiaen vil avskaffe normaliteten, barn og ungdom ofres

Transdebatten må være fri

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.