Thon Hotels snur og tillater heising av Pride-flagg etter først å ha meldt at de ikke vil heise regnbueflagget på hotellenes flaggstenger i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB.

Fortellingen om organisasjoner som først går imot strømmen hva Pride-flagging angår, for kort tid etterpå å gjøre tilbaketog, har fått et nytt kapittel på Åse skole i Ålesund.

Skolens rektor Vigdis Rønning hadde opprinnelig bestemt seg for å fire Pride-flagget fordi en forelder hadde klaget over at flagget representerer en ideologi vedkommende ikke vedkjenner seg.

Men nå har Rønning skiftet mening, melder NRK Møre og Romsdal.

I dag viser rektorens begrunnelse til det som skal være flertallsoppfatningen blant foreldre og lærere:

– Etter tilbakemeldinger fra foreldre har vi bestemt at vi skal ta hensyn til flertallet av elever og foreldre ved skolen, sier Rønning til NRK.

Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) støtter rektorens avgjørelse:

Hun forteller at FAU-stiller seg bak valget om å heise flagget igjen, som rektoren har kjøpt inn med støtte fra FAU.

Hun er «modig, tøff og stødig», sier FAU-leder Andreas Lied om Rønning, som altså har snudd 180 grader i saken.

Ifølge en Pride-aktivist som også er politiker, representerer Pride-flagget «kjærlighet» verden rundt:

Høyrepolitiker og styreleder i Pride, Monica Molvær, er fornøyd med beslutningen rektoren har tatt. Hun understreker hvor viktig symbolikken i flagget er.

– Det er et verdenskjent symbol på kjærlighet og representerer en årelang kamp for likeverd over hele verden, skriver hun til NRK i en SMS.

 

Det er ikke hatefullt å ønske fritak fra Pride

 

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.