To pride-flagg er så langt i år revet i stykker og brent ved Bøler skole, øst i Oslo. I fjor ble flere flagg stjålet. Rektor tror det kan ligge religiøse motiv bak ødeleggelsene. Også ved andre Oslo-skoler er Document kjent med sterke foreldrereaksjoner mot Pride-presset, men omfanget av motstanden er lite kjent.

I løpet av en uke har Bøler skole måtte henge opp tre pride-flagg, skriver Avisa Oslo. Nå har rektor bestemt seg for å anmelde hærverket.

– Det første flagget ble tatt ned og revet i stykker fredag kveld. Flagg nummer to ble tatt ned og satt fyr på rundt samme tid søndag kveld. Nå har vi hengt opp et nytt flagg. Det er det tredje Pride-flagget på en uke. Men vi gir oss ikke, sier rektor Britt Baymo ved Bøler skole.

Klok av skade har hun sørget for å ha et lager av flagg, forteller hun.

Rektoren sier til Avisa Oslo at hun har en formening om hvem som kan stå bak hærverket.

– Vi har hørt noen rykter om noen navn, og dette skal vi undersøke videre. Det dreier seg om ungdommer, som er i overgangen til videregående skole, sier hun.

Bøymo blir så spurt om de har elever som er imot Pride.

– Jeg opplever at det er mange elever som synes det er trist at flaggene blir utsatt for hærverk, og som ikke forstår at dette er vanskelig. Men så har vi også elever som ikke aksepterer homofili ut ifra religiøst perspektiv. Dette dreier seg om ortodokse kristne og noen muslimer, sier Bøymo.

Massivt press

Document har grunn til å tro at disse reaksjonene bare representerer toppen av isfjellet. Vi kjenner til flere foreldre i Oslo som helst hadde sett at deres håpefulle slapp å bli utsatt for dette allestedsnærværende presset.

Oslo-skolenes Pride-pakke er kun tilgjengelig på Oslo kommunes intranett. Skjermdump: Oslo kommune

Flere skoler arrangerte sist fredag egne Pride-parader hvor alle på skolen måtte delta. Ved en skole øst i Oslo ble foreldrene opplyst om denne skole-paraden først torsdag ettermiddag. En mor vi har snakket med reagerte med sinne og sorg:

– For det første er det helt forkastelig å holde på en hel uke med Pride-læring for barn som ennå ikke har kommet i kjønnsmoden alder, men det tar kaka at skolen først varsler oss foreldre om at de skal ha en egen Pride-parade på skolen, etter skoletid, dagen før!

– Jeg burde holdt ungene hjemme, selvsagt, men de er små og synes det er morsomt med flagg og ståhei, så de ville ha blitt lei seg om de ikke fikk være med de andre på «festen», sier moren til Document.

I fjor ble skolens Pride-flagg stjålet. I år har de blitt revet i stykker og brent (Avisa Oslo – betalingsmur) 

Vi ønsker tips fra hele landet om aksjoner og re-askjoner rettet mot skolenes Pride-feiring. Dersom noen også har tilgang til skolenes informasjonsmateriell, vil vi gjerne ha en kopi. Tips kan sendes til geir@document.no

Les, se og hør:

Doc-TV, del I: Minoritetenes tyranni

Skogpod 9. juni: Konsensus er et diktat og barna får det inn med morsmelken

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.