Et kjapt søk på «flaggloven endret» viser at det de fleste journalister åpenbart var mest opptatte av da lovendringen var et faktum, var at man nå kunne flagge med Pride-flagg. Litt sånn «endelig»-følelse, omtrent som når man har fått den andre Pfizer-sprøyten.

Eller?

Ikke alle er visst like fornøyd med den nye flaggloven og påfølgende Pride-flagging fra kommunale stenger, for flere steder meldes det nå om at «noen» har revet flaggene ned. Dette får Jon Reidar Øyan, leder for Homonettverket i Arbeiderpartiet og medlem av bystyret i Oslo, til å ta i bruk de store ordene:

– Til dere som stjeler disse flaggene: For meg kunne dere like gjerne slått til meg med knyttneven i magen. Så opprørt og forbanna blir jeg, sier Jon Reidar Øyan til Avisa Oslo. […]

Han kommer til å engasjere seg så lenge det finnes mennesker som diskriminerer, stjeler flagg, slår eller hetser.

– Det finnes et eget sted i helvete for dere som stjeler regnbueflagg. Jeg tar det dypt personlig. Kampen fortsetter. sier Øyan.

Men hvor skjer dette, da? I følge Dagbladet er det primært i det mangfoldige Oslo øst at Pride-flaggene rives. Det dreier seg om Ulsrud vgs, Bøler skole og en rekke borettslag på Østensjø. Pride-flagget er blitt stjålet flere ganger flere steder, men Ulsrud-rektor David Dunlop vet råd:

[Han] lover vaiende regnbueflagg over skolen juni måned ut. Dette til tross for at det allerede er forsvunnet fire flagg på fem juni-dager:

– Vi har kjøpt inn 10 nye flagg, om vi trenger 10 nye flagg om 10 dagers tid så skal vi kjøpe. Denne kampen kan vi ikke tape, sier han.

Snart blir det vel krav om en egen budsjettpost for kjøp av Pride-flagg. Det store spørsmålet blir da om pengene skal bevilges over skolebudsjettet i Oslo eller tas direkte fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet?

Dagbladet fortsetter:

Frode Jacobsen, leder i Oslo Arbeiderparti og Bøler-beboer gjennom hele sitt liv, er både «trist, lei meg og provosert» over at flaggene fjernes en rekke steder på Bøler.

– Når flaggene tas bort både på Bøler og Ulsrud skole, i tillegg til flere borettslag i området, så tror jeg det er noen som ikke ønsker å se disse flaggene, sier han og fortsetter:
– Det viser at kampen for et mangfoldig samfunn, der folk skal få elske hvem de vil og gi uttrykk for det, må fortsette. Jeg hadde håpet vi hadde kommet lenger, sier Jacobsen.
Mangfold er et blitt et politisk korrekt honnørord som klinger godt og derfor brukes hyppig av våre folkevalgte. Det at et samfunn er mangfoldig skal liksom skal være et kvalitetstegn på et moderne samfunn.
Men empirien viser visst det motsatte: Med mangfold følger intoleranse i synet på demokrati, likeverd mellom troende og ikke troende, synet på homofili, likestilling mellom kvinner og menn, ytringsfrihet osv.
Alle kulturer er ikke like gode, er også en annen måte å si dette på.
Nedriving av pride-flagg er ikke nytt i Oslo. Les også: https://www.document.no/2019/06/18/det-nye-norge-vil-ikke-ha-homofile-i-nabolaget-pa-gronland/

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.