Rektor ved en skole i Bergen bekrefter trussel om skoleskyting. Mandag innfører skolen tiltak, og elevene må holde seg hjemme. Selv å gå på skole har blitt en risikosport i det nye Norge.

Vi har tidligere skrevet om hvordan barn i Oslo risikerer å bli banket opp av gjenger på vei til og fra skolen. Nå er det Bergen som opplever angrep mot en utdanningssektor som har sviktet på så mange måter, ifølge mange kritikere.

Rektor ved skolen bekrefter trussel om skoleskyting. Mandag innfører skolen tiltak.

– Vi ble kjent med trusselen torsdag ettermiddag og sendte ut en melding til ansatte og foresatte fredag, sier rektor ved Sandgotna skole, Stein Larsen, til Bergrensavisen.

Skolen har vært i dialog med politiet om situasjonen. Rektor opplyser at det dreier seg om en blyantmelding på jentetoalettet som er formulert som en trussel.

– I våre øyne er det trolig ikke en reell trussel, likevel ønsker vi å ta det på alvor, sier Larsen til BA.

Skolebarn betaler prisen for hodeløs innvandring

Larsen sier de er nysgjerrig på hvem som har skrevet trusselen. Vel, det skulle vel bare mangle.

– Dette er noe man ikke tuller med, og som skaper unødvendig uro.

Elevene skal beskyttes ved hjelp av «adgangskontroll», låste dører og minimalt med utetid mandag. Dette høres ikke akkurat ut som en ideell skolehverdag.

Skolen kommer mandag til å innføre adgangskontroll, og det vil være låste dører inn til hele bygget. Synlige ansatte vil regulere atkomst gjennom hele dagen. (NTB)

Ifølge BA skal elevene holde seg hjemme fra skolen mandag.

Det skal ha vært uro blant elever som har gjort at skolen valgte å informere foresatte om situasjonen. Meldingen skal ha spredd seg mellom elever på Snapchat, ifølge BA-tipser.

BA er kjent med at elever skal samles og holde seg hjemme fra skolen mandag.

Det er ingen forklaring på hva som har skapt problemer for skolen i Bergen, eller hvilke typer elever som står bak truslene.

«Adgangskontroll» til uelendige skoler? Vel, det er kanskje like greit. Men foreldre har jo ikke lenger muligheten til å ta vare på sine egne barn i et land som sprinter mot undergangen.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.