Rektor ved Drammen videregående skole ville ikke at muslimske elever skulle forlate undervisningen for å be under ramadan. Hun beklaget da flere elever reagerte, men nå trues hun med lynsjing.

Hanne Merete Hagby er rektor på skolen, som har over 200 muslimske elever. Hun la ut følgende melding:

«Det er nå Ramadan for våre muslimske elever. I den forbindelse er det økt fokus på bønn. Vi opplever at elever forlater undervisningstid for å be. Det er ikke greit å forlate undervisning eller komme for sent til timer med denne begrunnelsen. Dette vil kunne gi grunnlag for anmerkning».

Hun slettet innlegget etter to timer.

– Jeg slettet innlegget fordi jeg så at det ble oppfattet annerledes enn det var ment, og at det skapte en del uro.

Sa nei til muslimsk bønn på skole: Nå beklager rektor

Men sletting og beklagelse er tydeligvis ikke nok, ifølge Drammens Tidende.

På det sosiale mediet Jodel ble det fredag lagt ut en melding om at det skulle foregå en lynsjing på Drammen videregående skole klokken 12.00 i dag.

Trusselen var rettet mot rektors kontor, og politiet setter den i sammenheng med oppstyret rundt en melding fra rektor mandag om at bønn ikke var gyldig fraværsgrunn fra undervisningen.

Politiet bekrefter trusselen, og Geir Oustorp, leder for forebyggende seksjon i politiet, sier at politiet skal være til stede på skolen og sørge for at alt går rolig for seg.

– Det er over 600 personer som har gitt tommel opp på meldingen på Jodel, men det betyr ikke nødvendigvis at 600 vil møte opp på rektors kontor klokken 12, sier Oustorp.

600 personer gir tommel opp for lynsjing av en rektor i Drammen, altså.

Skoleledelsen sendte ut melding til de ansatte fredag formiddag.

«Dere vil se at det er ekstra Securitas og politi på skolen i dag. Dette er fordi det har kommet en anonym trussel mot rektor og rektors kontor. Vi anser dette som en trussel, men ønsker å være forberedt. Tiltak vurderes fortløpende i samarbeid med politiet – dere holdes oppdatert dersom endringer skjer.»

Les også:

Alvorlig voldssak i Drammen: To personer til sykehus etter knivstikking

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.