Drammen, luftfoto.

Politiet advarer mot hevn etter at en 17-åring døde mandag etter å ha vært på fest i Drammen i pinsen. To gutter i samme alder er siktet for vold. Ryktene florerer og politiet jobber på spreng med å dempe gemyttene.

Gutten ble innlagt på Ullevål sykehus etter en fest på Konnerud i Drammen i pinsehelgen. Da hadde han store skader, og han lå flere dager i koma på sykehuset.

NRK Dagsrevyens toppsak tirsdag kveld var om politiets bekymring for brutal slåssing blant ungdom. Reportasjen var laget i nettopp Drammen, men saken om 17-åringen ble ikke nevnt:

Politiet: – Vi er i ferd med å få et råere ungdomsmiljø

Venter på obduksjon

Politiet mistenker at 17-åringen hadde tatt narkotika og at han ble involvert i en voldsepisode. Man venter på obduksjonen for å få avklart dødsårsaken.

Påtaleansvarlig ved drammenspolitiet Jon Ivar Johansen sa dette om hendelsesforløpet i forrige uke:

– På lørdagen var det et vorspiel på Konnerud, der fornærmede tok narkotika og på et tidspunkt ble i dårlig form. Han ble kjørt fra vorspielet. Personene som kjørte ham, skulle i utgangspunktet hjelpe han til legevakta eller liknende, men på veien så skjedde det noe som gjorde at det ble utøvet vold mot fornærmede.

En av 17-åringens kamerater sier til Drammens Tidende at han skal ha blitt holdt i kunstig koma på grunn av omfattende indre skader.

To jevnaldrende gutter er siktet for vold.

Drammen. Konnerud nederst til venstre.

Frykter hevn

Gutten døde mandag ettermiddag. Utover kvelden samlet mange seg i området på Konnerud hvor 17-åringen ble hentet av en ambulanse pinsehelgen.

Mange av ungdommene uttrykte der vantro over det som har skjedd, skriver NRK. Men åpenbart er det ikke bare sjokk og vantro som preger stemningen i området.

Politiet er bekymret og frykter hevnaksjoner. En rekke rykter florerer i ungdomsmiljøet:

– Jeg kan forstå at det er mye frustrasjon og sinne når en familie har mistet sønnen sin, broren eller kameraten. Likevel vil vi henstille på at det er politiet som skal rydde opp i denne saken her, sier Geir Oustorp, leder for forebyggende avdeling hos politiet i Drammen, til NRK.

Politiet snakker

Politiet snakker med familiene til både den avdøde og til de to guttene som er siktet.

Politiet har også vært på skolene og pratet med elevene, og skal ha et møte med familien og omgangskretsen til den avdøde for å informere.

– Det florerer såpass mange rykter så vi vil si at de ikke må rydde opp selv, men la politiet gjøre jobben sin, forklarer Oustorp.

– Er det mange som ønsker hevnaksjoner?

– Jeg håper jo ikke at det er det, men vi hører jo mange rykter. Politiet hadde en god runde med de involverte i forrige uke da gutten lå på sykehus. Dette er et ungdomsmiljø og vi har folk som går på ulike videregående skoler. Det florerer veldig mange rykter som vi fikk roet ned forrige uke. Når det tragiske skjer da på mandag, at gutten dør, så blir det mer sinne i dette miljøet og det er jo forståelig, forteller Oustorp.

Åssiden videregående skole

Alle de tre involverte er født i 1999. Den fornærmede er elev ved Åssiden Videregående skole. De siktedes skole(r) er ikke oppgitt, men de går ikke på Åssiden VGS.

Rektor Ann Mari Henriksen ved Åssiden:

– Dette er tragisk både for den det gjelder og familien hans. Vi er opptatt av at det ikke skal bli konflikter med elever som går på andre skoler, jobber tett med andre skoleledere.

Hverken NRK eller Drammens Tidende oppgir etnisitet – hverken på den døde eller de siktede.

 

NRK Buskerud: To siktet etter at unggutt havnet i koma

NRK Buskerud: Politiet frykter hevnaksjoner