Mohammed Altai døde etter at han ble utsatt for en voldshendelse nær Holmlia skole utenfor Oslo i juni.

Hendelsen skjedde 12. juni. 16-åringen ble innlagt på barneintensiven på Rikshospitalet.

– Gutten var ikke ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus, og har ikke vært kontaktbar siden, sier politiadvokat Andreas Strand i Oslo politidistrikt til NTB.

16-åringen døde tirsdag denne uken. Gutten ble obdusert onsdag, men politiet ønsker ikke å kommentere hva som er dødsårsaken, ettersom det ennå ikke er presentert for pårørende og siktede.

– Vi er klar over at det verserer rykter om dødsårsak, og vi ønsker det disse skal tones ned av hensyn til de etterlatte som opplever det belastende, sier Stand.

Gutten var elev på tiende trinn ved Holmlia skole. Volden skjedde i skoletiden, men utenfor skolens område, sier rektor ved Holmlia skole til NRK.

Dagen etter hendelsen, 13. juni, ble en 18-åring pågrepet og siktet for forholdet. Mannen sitter fortsatt i varetekt, ifølge politiet.

– Siktede er i svært liten grad kjent for politiet fra før. Han har én sak på seg fra tidligere som han fikk en mild reaksjon for, sier Strand, og legger til at 18-åringen ikke skal være en del av et tungt miljø.

Fornærmede og siktede skal ha kjent hverandre fra før. Begge er fra Holmlia og er norske statsborgere.

Politiet ønsker ikke kommentere motivet til siktede.

 

Holmlia skole har idag lagt ut følgende melding:

Holmlia skole i sorg

Det er med stor sorg vi har mottat beskjeden om at Mohammed er død, etter å ha ligget i kunstig koma på sykehus i lengre tid. Han var elev ved Holmlia skole fra 2014-2017, og skulle ha avsluttet sin skolegang i klasse 10c denne våren. Våre tanker og dypeste medfølelse går til familien, som sørger over tapet av Mohammed.

Det vil bli holdt åpent hus i Holmlia sportsklubbs lokaler i morgen, fredag 28.juli, kl. 18-20. Her kan de som ønsker det møte representanter fra Holmlia skole og bydelspolitiet, for å snakke sammen og minnes Mohammed. Det vil også bli lagt ut en kondolanseprotokoll, slik at man kan skrive inn en siste hilsen.

Holmlia skole vil også arrangere en minnestund for elever og lærere ved skolens oppstart i august.

Med hilsen

Lasse Wam, rektor

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂