Store politistyrker rykket ut til Ravnåsveien på Holmlia.

En mann er skutt i et boligområde på Holmlia i Oslo. Bevæpnet politi søker etter en bil som forlot åstedet.

– En bil har kjørt fra stedet og politiet søker etter den, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter.

Ifølge NRK er det en mann i slutten 20-årene som er skadd. Mannen fikk først behandling av ambulansepersonell på stedet før han ble kjørt til sykehus.

– En person er kjørt til sykehus med skader. Vi vet ikke noe om skadeomfanget, sier Øyvind Torgersen, vaktleder ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Skyteepisoden skjedde i Ravnåsveien.

– Vi er nå ute med store styrker og flere patruljer. Vi søker etter en bil som har kjørt fra stedet, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm til VG.

Bevæpnet politi leter etter en sølvfarget bil av type Chrysler Voyager eller Ford S-Max med en eller flere personer ombord som er sett kjørende fra stedet. Den kjørte i retning Holmliaveien.

Politiet opplyser at flere vitner ringte politiet etter at de hørte skudd bli avfyrt.

– Vi jobber nå med å samle vitner og avhøre dem, sier Heidenstrøm til NRK.

Skyting og knivstikking

Det har de siste månedene vært flere voldshendelser på Holmlia. Så sent som 21. januar ble to menn i 20-årene knivstukket i nettopp Ravnåsveien. Politiet opplyste først at det kunne være snakk om så mange som tolv gjerningspersoner, men det er ikke kjent om noen er pågrepet for denne voldsepisoden.

I begynnelsen av oktober ble en 21 år gammel mann skutt på Holmlia i Oslo. Mannen ble kritisk skadd, men tilstanden bedret seg. To menn i 20-årene ble pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

Det er ikke kjent om politiet knytter onsdagens skyting til noen av disse hendelsene.

I juni ble en 16 år gammel gutt som var elev ved Holmlia skole slått bevisstløs og innlagt på barneintensivavdelingen på Rikshospitalet i koma. Gutten døde halvannen måned senere. En 18 år gammel gutt ble siktet for dødelig vold.

Økt ungdomsvold

Da Oslo politidistrikt la fram kriminalstatistikken for politidistriktet for 2017 i slutten av januar, framgikk det av tallmaterialet at det har vært en kraftig økning i ungdomskriminaliteten. Holmlia er blant områdene som har merket en voldsøkning blant unge.

– Vi ser at det er mer vold, og at det er grovere vold enn før. Det er ingen hyggelig trend, sa Janne Stømner, leder for felles enhet for forebygging i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.