Etter flere alvorlige voldshendelser på Holmlia de siste månedene, fastslår Oslos politimester at gjenger kjemper om «revirer» med kriminalitet som formål.

Ifølge politimester Hans Sverre Sjøvold er det mange unge mennesker på Holmlia som synes det er mer lettvint å tjene penger på narkotikasalg, enn å konsentrere seg om skolegang.

– Holmlia har høyeste prioritet for politiet nå, sier Sjøvold til NRK.

En mann i 20-årene ble truffet av flere skudd på Holmlia i Oslo onsdag kveld, men skadene er ikke livstruende. Politiet utelukker ikke at skytingen er gjengrelatert. Mannen er innlagt på Ullevål med alvorlige, men ikke livstruende skader.

Denne helgen har politiet også fått utvidet mulighet til å ransaking, såkalt visitasjonsordre.

– Det gir oss mulighet til å søke etter våpen for å hindre ny alvorlig voldskriminalitet, sier John Roger Lund som er enhetsleder for øst i Oslo politidistrikt.

– Vil folk merke at dere kommer til å ransake mer?

– Dette er noe vi gjør bare opp mot enkelte miljøer. Vi vil gjennomføre det så skånsomt som mulig.

Det har de siste månedene vært flere voldshendelser på Holmlia. Så sent som 21. januar ble to menn i 20-årene knivstukket i nettopp Ravnåsveien. Politiet opplyste først at det kunne være snakk om så mange som tolv gjerningspersoner, men det er ikke kjent om noen er pågrepet for denne voldsepisoden.

I begynnelsen av oktober ble en 21 år gammel mann skutt på Holmlia i Oslo. Mannen ble kritisk skadd, men tilstanden bedret seg. Ifølge Aftenposten er sju personer siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk i den saken, og seks av dem sitter i varetekt.

Det er ikke kjent om politiet knytter onsdagens skyting til noen av disse hendelsene.

I juni ble en 16 år gammel gutt som var elev ved Holmlia skole slått bevisstløs og innlagt på barneintensivavdelingen på Rikshospitalet i koma. Gutten døde halvannen måned senere. En 18 år gammel gutt ble siktet for dødelig vold.