Asas Abdulle Aidaruus som var etterlyst for drapsforsøk etter tirsdagens skyting på Holmlia senter, meldte seg fredag kveld for politiet.

Aidaruus, som er en kjenning av politiet, ble fredag ettermiddag internasjonalt ettersøkt etter skyteepisoden på Holmlia tirsdag, der en 18 år gammel mann ble alvorlig skadd av skudd i beinet. I en kommentar til etterlysningen fortalte forsvareren, advokat Trygve Staff, at han regnet med at klienten ville melde seg i løpet av kort tid.

– Han erkjenner ikke skyldig etter siktelsen for drapsforsøk, sier Trygve Staff til NTB fredag kveld.

Samtykker trolig

På spørsmål om hvordan klienten hans vil stille seg en ventet begjæring om varetektsfengsling fra politiets side, svarer Staff at han er «innstilt på at politiet trenger arbeidsro».

Seksjonsleder Anne Alræk Solem ved Oslo-politiets seksjon for etterforskning av alvorlige voldshendelser sier til NTB at politiet vet at det er blitt brukt et skytevåpen. Hun vil imidlertid ikke kommentere hvorvidt det er gjort et beslag av et gjerningsvåpen.

Det heter at den fornærmede er ikke livstruende skadd, men han er likevel ikke i stand til å bli avhørt av politiet før i neste uke.

– Vi tror ikke at fornærmede var et tilfeldig offer, sier Solem om mannen.

Både offeret og den mistenkte er norske statsborgere. Politiet kan ennå ikke si noe om motivet for skytingen.