Alle som bor eller har bodd i Oslo har et forhold til Vår Frelsers gravlund. Det er der alle de store ligger. Men nå risikerer man selv å havne der under besøk, noe en mann på 50 fikk erfare onsdag i 21-tiden. Det sier mye om utviklingen: Midt i byen, mens det ennå er lyst kommer kniven frem.

NTB kan trøste oss med at mannen «ikke er livstruende skadd». Han får være fornøyd fordi han overlevde, liksom. Politiet har begynt å si at det «ikke er fare for andre» når det er skyting på åpen gate. Fortrøstningsfullt.

Mannen i 50-årene, som ble knivstukket ved Vår frelsers gravlund i Oslo onsdag kveld, er ikke livstruende skadd, ifølge politiet.

Journalistikken blir komisk:

Han er likevel alvorlig skadd.

Javel, nei.

Men så til alvoret i saken før det også går over i synsing.

– Vi har ikke fått en oppdatering fra helsevesenet, men vi vet at mannen er påført alvorlige skader. Etter min forståelse er det imidlertid ikke snakk om livstruende skader, sier krimleder Morten Karlhagen i Oslo-politiet til NTB torsdag morgen.

Mannen ble innlagt på sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt knivstukket i nærheten av kirken inne på gravlunden i 21-tiden onsdag kveld. Han var bevisst da han ble hentet av ambulansen.

Ved 9.30-tiden torsdag morgen var det fortsatt ingen pågrepne i saken.

– Ingen er pågrepet og vi jobber med den informasjonen vi har om hendelsen. Opplysninger tilsier at det er snakk om én gjerningsperson, men om andre har medvirket eller bidratt på andre måter kjenner vi ikke til ennå, sier Karlhagen. (NTB)

Mer synsing. Hva baserer krimlederen sin antagelse på? Vanligvis er politiet svært forsiktige med å mene noe om relasjonen, særlig når gjerningsmannen ikke er kjent.

Han understreker at politiet ikke tror det er et tilfeldig angrep.

– Vi har inntrykk av at det ikke er et rent tilfeldig angrep, og at de to har møttes i forkant. Men hva som utløste voldshendelsen har vi ikke sikre svar på ennå. Motivet vil være en viktig del av arbeidet videre, og noe vi ønsker å belyse bedre gjennom avhør av fornærmede og eventuelt av mistenkte, sier krimlederen. (NTB)

Dette er useriøs synsing. Den eneste plausible antagelse må være kjøp av narkotika som slo feil, men hvorfor sier ikke politiet det i stedet for å snakke i gåter?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.