Krimteknikere undersøker åstedet i Prinsdal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mannen (21) som onsdag ble pågrepet i forbindelse med drapssaken i Prinsdal i Oslo er kjent for politiet fra tidligere.

Ifølge TV 2 ble han 24. januar dømt til ett års fengsel i saken der 16 år gamle Mohammed Altai døde etter å ha blitt slått i skoletiden ved Holmlia skole.

Han ble ikke dømt for vold med døden til følge, men for grov kroppskrenkelse og for ikke å ha tilkalt nødvendig helsehjelp.

Altai hadde «et kjærestelignende forhold» til 21-åringens lillesøster, ifølge dommen.

21-åringen likte dette dårlig, og oppsøkte Altai på skolen. Han slo Altai flere ganger, og gutten falt bevisstløs til bakken. Obduksjonsrapporten konkluderte imidlertid med at dødsårsaken kan ha vært en sjelden hjertesykdom.

Nå er altså mannen siktet for et drap – eller medvirkning til et drap – som skjedde kun to uker før dom i Holmlia-saken falt.

Drap eller medvirkning

Den 21 år gamle mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Han ble pågrepet onsdag, og i dag begjært varetektsfengslet av Oslo tingrett i fire uker med brev- og besøksforbud.

Halil Kara (21) ble skutt i hodet ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo fredag 10. januar.

– Han sier han er uskyldig. På grunn av smittefaren for koronaviruset har det ikke vært mulig å avhøre ham. Av samme årsak går rettsmøtet som kontorforretning, sier hans forsvarer, advokat Fisnik Baki.

Også de tre øvrige mennene som er siktet i saken, nekter straffskyld.

En 20 år gammel mann er siktet for å ha utført selve drapet. Han ble pågrepet på grensen mellom Ungarn og Serbia en uke etter skyteepisoden.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.