På Svensedammen skole ble det i mai funnet 80 brukerdoser med MDMA.

Leder for politiets forebyggende arbeid i Drammen, Geir Oustorp, forteller at det tidligere ikke har vært behov for politiets tilstedeværelse på ungdomsskoler. Men det er det nå.

– Statistikken viser en økning i narkotikabruk blant ungdom, som blir stadig yngre. Dette er en utfordring vi står overfor, kanskje ikke hver dag, men det er en realitet i dagens samfunn, sier Oustorp, til Drammens Tidende.

Med andre ord er ikke problemet begrenset til Svensedammen skole.

– Vi har en generell narkotikautfordring i samfunnet vårt, og at det denne gangen ble oppdaget på Konnerud, kan man omtrent kalle tilfeldig, sier han.

Kraftig framvekst av partydop – og narkotikaen er blitt mye sterkere

Foreldre som har engasjert seg i Drammens Uteteam, kan fortelle at såkalte influensere glorifisere og bagatellisere narkotikabruk, og at barna rett og slett ikke skjønner hvor farlige disse stoffene er.

– Det skal utrolig lite MDMA til før du får en overdose, sier Svein Tore Lidsheim i Uteteamet.

Han mener mange foreldre rett og slett er naive.

– Vi har snakket med foreldre som tror at cannabis er lovlig, og når denne misoppfatningen formidles til barna, kan det skape problemer. De trenger mer informasjon og engasjement fra foreldrene sine, sier Lidsheim.

Oustorp i politiet, påpeker at det finnes et omfattende nettverk av grupper som selger dop via Snapchat, og at du nesten kan få det levert rett på døra. Bakmennene er ofte voksne.

– De fleste ungdommer kjenner noen som kan skaffe dem dop, påpeker han.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.