Nytt

Willy Pedersen, professor i sosiologi og rusforsker, viser til lavt alkoholforbruk der det er en høy andel muslimer. Det er derfor naturlig at Willy Pedersen trekker frem Oslos østlige bydeler som gode eksempler på lavt alkoholforbruk.

Dagens eksemplar av Akers Avis viser leserne rusproblemer som eksisterer i Groruddalen. Ved flere skoler er narkotikabruk og omsetning et problem. Det er neppe tilfeldig at justisminister Anders Anundsen valgte Stovner videregående skole som lanseringssted for en nasjonal kampanje for narkotikafrie skoler.

Akers Avis har skrevet om narkotikaproblemene ved Groruddalsskolene tidligere. Barn ned i 10-års alder er hektet. Det er få skoler i Groruddalen hvor muslimer ikke er representert i særlig grad.

– Stovner videregående skole har et godt samarbeid med politiet og lokalsamfunnet i arbeidet mot narkotika. Men på tross av dette brukes og omsettes narkotika også her.


– Jeg håper ungdommen her er opptatt av fakta og setter seg inn i spørsmålene. Jeg hører at mange opplever stort press om å bruke narkotika, så det er viktig å gi ungdom informasjonen så de har mulighet til å stå imot det selv, sier han.


Rektor Terje Wold er enig. Han forteller at Stovner vgs har problemer med narkotikabruk, men at problemet ikke er større enn på andre skoler.

– Det er rett og slett ille at det selges og røykes på Stovner. Vi vil ha det bort, og vi har jobbet hardt og målbevisst for det i mange år, sier han.

Han forteller at alle elevene i auditoriet vet om salg og bruk av narkotika på skolen. Det synes rektoren er trist.