Tavle

Stovner videregående skole i Groruddalen er ikke spesielt populær. Søkertallene til skolen har i flere år vært synkende. I fjor bestemte ledelsen ved skolen seg for å snu utviklingen. Antall søkere har riktignok økt det siste året, men søkertallet er ikke stort. Ledelsen skryter av skolen:

– Vi har mye å skilte med, som at vi har et nyoppusset og flott bygg, en variert elevgruppe, kompetente og dedikerte ansatte, og vi er klare for en endring, sier han.


Dermed begynte en snuoperasjon uten like. Fra 2015 til 2016 har de klart å øke andelen som fullfører skolen til 70 prosent, også på yrkesfag. De har snudd trenden fra en negativ utvikling i norsk hovedmål, og har oppnådd en firedobling av primærsøkertall til studiespesialiering.

– Vi har gått fra 15 til 60 søkere. Det viser at det skjer ting.

De har et dypt og inderlig ønske. Den lokale ungdommen skal velge Stovner videregående skole.

Vi ønsker at Stovner vgs. skal være et naturlig skolevalg i Groruddalen – og vi ønsker et godt forhold til nærmiljøet vårt, sier han.

Samtidig omtales potensielle elever som et problem. Disse er med på å skape dårlig omdømme.

I helga skrev flere riksmedier om en slåsskamp på Stovner. Det var en ungdomsskole-gjeng som hadde avtalt et møte for å slåss, men ble avbrutt av politiet før noen ble skadd. I en avis ble Stovner videregående skole ufrivillig med på et bilde, noe som kan gjøre vondt værre.

– I en avis så vi logoen til skolen klart og tydelig. Men det var ungdomsskole-elever, ikke våre elever, som slåss. Slike omtaler er skadende for oss, sier Wold.

Oppførselen til ungdomsskoleelvene forteller muligens noe om fremtidige elever i nærmiljøet, og ikke minst noe om hvilket miljø man ferdes i når man er i skolens umiddelbare nærhet. Omdømmet er kanskje ikke helt ufortjent?

groruddalen.no (Hele artikkelen kan ikke leses på nett, men er å finne på trykk i Akers Avis Groruddalen fredag 9. desember.)