Flere ungdommer som besøker Drammen, tar nå forholdsregler før de drar.

Ungdommene tømmer nemlig kontoene sine før de drar inn til sentrum, av frykt for at de kan bli ranet.

– Vi blir fortalt at flere nå velger å vippse pengene de har på konto til foreldrene før de drar til Drammen. Om de skulle bli ranet, så har de nesten ikke penger på konto, forteller Geir Oustorp, leder for forebyggende enhet ved politiet i Drammen til Drammens Tidende.

Vippsran har nemlig blitt et begrep. Her truer ranerne til seg tilgang til Vipps-kontoen på telefonen til unge ofre og vippser pengene til seg selv.

Men nå har flere sluttet å bruke denne metoden, ifølge politiet.

– Det var jo som å få kvittering fra raneren, og det var enkelt å spore hvem pengene var sendt til, sier Oustorp.

Han forteller at en ny metode er å true offeret til å gå inn i en butikk for å ta ut penger og deretter levere fra seg kontantene. På den måten viser ikke kontoutskriftene hvor pengene er blitt overført, og ranerne blir ikke fanget opp av overvåkingskamera.

– Vi har sett flere tilfeller hvor dette tilsynelatende har skjedd, sier Oustorp til avisen.

Ungdommene må nå derfor tømme kontoene sine, slik at de kan forsikre seg om at de ikke vil bli fraranet penger bare for å ta en tur til Drammen sentrum.

Politiet opplyser ingenting om etnisiteten til dem som driver med ran i Drammen, annet enn at det dreier seg om yngre mennesker som gjerne truer med kniv.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.