Justisminister Emilie Enger Mehl sier hele samfunnet må bli med på et nasjonalt krafttak. Det er med andre ord hele landet som må på «dugnad» for å reparere skadene som våre politikere har påført oss.

– Utviklingen er urovekkende, sier Mehl til TV2.

– Det er en urovekkende utvikling. Det er barn som egentlig skal ha en fin oppvekst. Det innebærer ikke å bli alvorlig kriminell i så ung alder. Her må hele samfunnet med for å unngå at dette får utvikle seg videre.

At mange har advart mot denne utviklingen i flere tiår blir glatt ignorert. For det kan da ikke være slik at de som er tildelt ansvaret for å styre landet har noe ansvar for utviklingen?

Bakgrunner er at to unger på 12 og 13 år er tatt for ran av andre ungdommer, eller barn. Disse kriminelle gangsterne vil selvsagt ikke få noen straff, på grunn av den kriminelle lavalder som er skapt for et helt annet samfunn i en helt annen tid.

Dette faller i samme båt som Vipps-ranene, hvor unge mennesker blir tvunget til å vippse alt de har på kontoen til de som truer dem med kniv.

I Drammen har dette gått så langt at ungdommer sørger for å tømme kontoen sin før de beveger seg i sentrum.

Heldigvis sier Oslo-politiet: «Vi ser veldig alvorlig på dette». Men viljen til å bekjempe og straffe slik kriminalitet virker uansett totalt fraværende.

Norske myndigheter har én løsning på alle mulige problemer, og det er mer penger, som du og jeg må betale for.

Selv om hun ikke kan love umiddelbare tiltak fra regjeringen, viser Mehl til en foreslått pakke på 1,9 milliarder kroner fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet for å styrke politiet.

Regjeringen ønsker også å etablere nasjonale trygghetshjem for barn som begår kriminalitet.

– Disse barna faller ofte mellom flere stoler. Barnevernet klarer ikke å ta vare på dem, og politiet kan ikke straffeforfølge dem, avslutter Mehl. (NTB)

Løsningen er å dele ut 40.000 nye statsborgerskap på et år, og bable om det magiske ordet «integrering» som jeg ennå ikke har hørt noen forklare betydningen av. Og så må vi selvsagt synes synd på disse stakkars trangbodde pøblene.

Det er vi nordmenn som får krav om å integrere oss i det som for mange av oss fremstår som en ren dystopi, en Brave New World.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.